Την αισιοδοξία του οτι η Ελλάδα και η Ισπανία θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν τουριστικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και το ερχόμενο έτος, εξέφρασε ο πρόεδρος και ιδρυτής του γερμανού τουρ οπερέιτορ Alltours, Willi Verhuven, σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Ο κ. Verhuven, αντίθετα, φάνηκε πιο διστακτικός όσον αφορά τις προοπτικές ανάκαμψης της Αιγύπτου και της Τυνησίας.

Η εταιρία διαθέτει μεγάλη παρουσία στην Ισπανία και την Ελλάδα, με 34 συνολικά ιδιόκτητα ξενοδοχεία με το brand Allsun, στις Βαλεαρίδες, τα Κανάρια και την Κρήτη.

Ο κ. Verhuven δήλωσε ακόμα οτι το 2020 επρόκειτο να ήταν μια αισιόδοξη χρονιά για τον όμιλο Alltours, ο οποίος παρουσίασε αύξηση 22% στις πωλήσεις μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου. Ωστόσο ο κορωνοϊός ανέστειλε όλα τα σχέδιά του.

Αντιμετωπίζουμε άγριες εποχές, δήλωσε ο κ. Verhuven, ο οποίος όμως εμφανίστηκε αισιόδοξος οτι ο τουρ οπερέιτορ που διευθύνει είναι ο καλύτερα τοποθετημένος στην αγορά τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη για να υπερβεί τις επιπτώσεις της κρίσης, χωρίς να χρειάζεται κρατική βοήθεια.

Πιστεύει δε οτι ο Alltours θα βγει απο την κρίση πολύ πιο ισχυρός και οτι διαθέτει σταθερή βάση ρευστότητας. Ο τουρ οπερέιτορ δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις.

Ωστόσο, ο κ. Verhuven παραδέχθηκε οτι η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί εξορθολογισμό της δομής της εταιρείας, αλλά χωρίς θυσίες στο προσωπικό.

Επιπλέον, εξήγησε οτι η εταιρία του, από τον Απρίλιο, όταν ξεκίνησαν οι ακυρώσεις, δεν δίνει βάουτσερ για ακυρωμένες κρατήσεις αλλά επιστρέφει τα ποσά στους ταξιδιώτες.

www.tornosnews.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ