Ειδήσεις

Alltours: Ελλάδα και Ισπανία θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν τουριστικά

Την αισιοδοξία του οτι η Ελλάδα και η Ισπανία θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν τουριστικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και το ερχόμενο έτος, εξέφρασε ο πρόεδρος και ιδρυτής του γερμανού τουρ οπερέιτορ Alltours, Willi Verhuven, σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Ο κ. Verhuven, αντίθετα, φάνηκε πιο διστακτικός όσον αφορά τις προοπτικές ανάκαμψης της Αιγύπτου και της Τυνησίας.

Η εταιρία διαθέτει μεγάλη παρουσία στην Ισπανία και την Ελλάδα, με 34 συνολικά ιδιόκτητα ξενοδοχεία με το brand Allsun, στις Βαλεαρίδες, τα Κανάρια και την Κρήτη.

Ο κ. Verhuven δήλωσε ακόμα οτι το 2020 επρόκειτο να ήταν μια αισιόδοξη χρονιά για τον όμιλο Alltours, ο οποίος παρουσίασε αύξηση 22% στις πωλήσεις μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου. Ωστόσο ο κορωνοϊός ανέστειλε όλα τα σχέδιά του.

Αντιμετωπίζουμε άγριες εποχές, δήλωσε ο κ. Verhuven, ο οποίος όμως εμφανίστηκε αισιόδοξος οτι ο τουρ οπερέιτορ που διευθύνει είναι ο καλύτερα τοποθετημένος στην αγορά τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη για να υπερβεί τις επιπτώσεις της κρίσης, χωρίς να χρειάζεται κρατική βοήθεια.

Πιστεύει δε οτι ο Alltours θα βγει απο την κρίση πολύ πιο ισχυρός και οτι διαθέτει σταθερή βάση ρευστότητας. Ο τουρ οπερέιτορ δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις.

Ωστόσο, ο κ. Verhuven παραδέχθηκε οτι η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί εξορθολογισμό της δομής της εταιρείας, αλλά χωρίς θυσίες στο προσωπικό.

Επιπλέον, εξήγησε οτι η εταιρία του, από τον Απρίλιο, όταν ξεκίνησαν οι ακυρώσεις, δεν δίνει βάουτσερ για ακυρωμένες κρατήσεις αλλά επιστρέφει τα ποσά στους ταξιδιώτες.

www.tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου