Ειδήσεις

Το ΣτΕ νομιμοποιεί ξανά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφάνθηκε εκ νέου υπέρ της αξιολόγησης στο Δημόσιο, απορρίπτοντας αίτηση εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε αίτηση του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί πράξη με την οποία επιμερίζονται τα ποσοστά αξιολόγησης των υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, ανά κλίμακα αξιολόγησης και ανά οργανική μονάδα.

Η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ έκρινε ότι «τέτοιες πράξεις, που αφορούν την οργάνωση και ομαλή λειτουργία οργανικών μονάδων, δεν υπόκεινται σε αναστολή, εκτός εάν συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι λόγω σημαντικής ανεπανόρθωτης ή δυσεπανόρθωτης βλάβης».

Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν πως πρέπει να απορριφθούν οι ισχυρισμοί των προσφεύγοντων, σύμφωνα με τους οποίους οι διατάξεις του νόμου 4250/14 είναι αντίθετες στα άρθρα 5, 25 και 103 του Συντάγματος.
Πηγή: aytodioikisi.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου