Ειδήσεις

Ερντογάν σε Τσίπρα: “Συμφωνώ να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο”

Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα ΜΟΕ και τη μείωση της έντασης. Οι υπουργοί Εξωτερικών αναλαμβάνουν το διάλογο για το Κυπριακό και τις διερευνητικές εντολές.

Η δίωρη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν υπήρξε ίσως η πιο δύσκολη συνάντηση των δυο ανδρών, καθώς στο μείζον θέμα της απελευθέρωσης των δυο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται φυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης ο Τούρκος Πρόεδρος απαντούσε με το αίτημα της έκδοσης στην Άγκυρα των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στην Αθήνα.

Στη συνάντηση όμως υπήρξαν και σημεία που έδειξαν ότι δεν έχουν κοπεί πλήρως οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δυο χωρών.

Το κυριότερο σημείο σύμπτωσης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Νews 24/7, υπήρξε το Κυπριακό και η ανάγκη διαλόγου ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρξουν σημεία για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την επίλυση του προβλήματος.

Οι δυο υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέλαβαν την ευθύνη του διαλόγου για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και τις συζητήσεις για τις διερευνητικές εντολές και όπως αποκάλυψε το news24/7 θα συναντηθούν για τα θέματα αυτά τέλη Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου.

Σημεία σύμπτωσης όμως υπήρξαν και για την ένταση στο Αιγαίο, θέμα που έθεσε στο τραπέζι ο έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα έδωσε στον Ταγίπ Ερντογάν πίνακα με την πορεία των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.

«Συμφωνώ να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Αλέξη Τσίπρα και –όπως επιμένουν οι διασταυρωμένες πληροφορίες του news24/7- οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ θα αναλάβουν την ευθύνη για την μείωση της έντασης στην περιοχή και την οικοδόμηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Πηγή .news247.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου