Αθλητικά

Στην τελική ευθεία για την Channel Regatta

Το Σάββατο ξεκινάει ο 11ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Channel Regatta. Τον αγώνα συνδιοργανώνουν από κοινού ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ) και ο Ιστιοπλοϊκός Σύλλογος του Μαρμαρίς, Marmaris International Yacht Club (MIYC).

Ο αγώνας ο οποίος έχει γίνει πλέον θεσμός, διοργανώνεται φέτος για 11η συνεχόμενη χρονιά. Φέτος, το 11ο Channel Regatta, θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου στην θαλάσσια περιοχή του γειτονικού Μαρμαρίς και στo πλαίσιo του θα διεξαχθούν τρεις ιστιοδρομίες. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος 10 σκάφη του ΑΣΙΑΘΡ και πάνω από 60 ροδίτες ιστιοπλόοι ενώ τα τουρκικά σκάφη αναμένεται να είναι περίπου 15.

Ο αγώνας Channel Regatta στον οποίο λαμβάνουν μέρος τα ιστιοπλοϊκά σκάφη των δυο συλλόγων, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αναπτύξει και να συσφίξει τις σχέσεις των ιστιοπλόων των δυο σωματείων, οι οποίες κάθε χρόνο ενδυναμώνονται όλο και περισσότερο. Επίσης με την διοργάνωση του Channel Regatta προκύπτουν πολλαπλά οφέλη σε αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο, διαφημίζεται το νησί της Ρόδου και ευρύτερα τα νησιά των Δωδεκανήσων και προάγεται και αναπτύσσεται ο θαλάσσιος τουρισμός στην περιοχή μας.
Το πρόγραμμα του αγώνα είναι το παρακάτω:
Παρασκευή 17 Ιουνίου
Εγγραφές σκαφών μέχρι τις 17:00 στα γραφεία του Ιστιοπλοϊκού Συλλόγου Μαρμαρίς
Τελετή Έναρξης στις 20:00
Σάββατο 18 Ιουνίου
1η ιστιοδρομία, Μαρμαρίς – Εκιντζίκ, 22 μίλια
Απονομές επάθλων 1ης ιστιοδρομίας, 20:00 στο Εκιντζίκ
Κυριακή 19 Ιουνίου
2η ιστιοδρομία, όρτσα-πρίμα στο Εκιντζίκ
Ελεύθερη βραδιά στο Εκιντζίκ
Δευτέρα 20 Ιουνίου
3η ιστιοδρομία, Εκιντζίκ – Μαρμαρίς, 22 μίλια
Απονομές επάθλων και τελετή Λήξης στα γραφεία του Ιστιοπλοϊκού Συλλόγου Μαρμαρίς στις 20:00

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αγώνα, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα όλων των σκαφών του ΑΣΙΑΘΡ ήδη κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στο Μαρμαρίς, όπου αφού συναντήσουν τους φίλους ιστιοπλόους του γειτονικού συλλόγου, με τους οποίους έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα φιλικές και ειλικρινείς σχέσεις, θα δώσουν σκληρή μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου