Τοπικές Ειδήσεις

Ιδέες για να αρωματίσετε το νερό σας

Πολλές φορές, σε στιγμές δίψας καταφεύγετε σε αναψυκτικά, συσκευασμένους χυμούς και παγωμένο τσάι, που συνήθως περιέχουν ζάχαρη και δεν σας βοηθάνε όσο νομίζετε, καθώς σας δροσίζουν προσωρινά ενώ επηρεάζουν αρνητικά την διατροφή σας.
Το αρωματισμένο νερό είναι μια πολύ καλή επιλογή και απόλυτα φυσική λύση για να ξεδιψάσετε, αλλά και να αποτοξινωθείτε, χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιττές θερμίδες.
Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να πάρετε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία ανάλογα με τη βάση που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε.
Είναι μια πρωτότυπη, γευστική και οικονομική ιδέα για φιλικές συγκεντρώσεις ή ακόμα και για πιο επίσημες εκδηλώσεις.

Γράφει ο ΜΟΡΑΡΗΣ  Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ -ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην  Αθλητική Διατροφή

Ιδέες για να αρωματίζετε το νερό που πίνετε.
Νερό με λεμόνι και αγγούρι
Το λεμόνι και το αγγούρι αποτελούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό για να αρωματίσεις το νερό σου. Κόψε δύο χοντρές φέτες λεμόνι και δύο ή τρεις λεπτές φέτες αγγούρι και ρίξτες όλες στο νερό μαζί με λίγα παγάκια.
Νερό με μέντα
Μία απλή αλλά αποτελεσματική συνταγή, αφού η μέντα είναι από μόνη της δροσιστική κι αναζωογονητική.
Νερό με φράουλα και βασιλικό
Αυτός  ο συνδυασμός είναι απλά μοναδικός.  Κόψε τρεις  ή τέσσερις φράουλες στη μέση και πρόσθεσε λίγα φύλλα βασιλικού μαζί με παγάκια.
Νερό με τζίντζερ, βατόμουρα και λάιμ
Αν θέλεις να δώσεις μια ιδιαίτερη γεύση στο νερό σου, το τζίντζερ θα κάνει σίγουρα τη διαφορά. Το καλό είναι ότι ταιριάζει με τα περισσότερα φρούτα, οπότε αν δεν σου αρέσει ο παραπάνω συνδυασμός, μπορείς να δημιουργήσεις έναν δικό σου.
Νερό αρωματισμένο με φρούτα
Επίλεξε το αγαπημένο σου φρούτο (πχ μήλο, πορτοκάλι), κόψτο σε φέτες και ρίξτες σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό.
Νερό με μύρτιλο και λεμόνι
Κόψε δύο λεπτές φέτες λεμόνι και πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας μύρτιλα. Ανακάτεψέ τα όλα μαζί και πίεσε λίγο τα μύρτιλα με το κουτάλι. Άφησέ τα για λίγη ώρα μέσα στο νερό πριν το απολαύσεις.

Νερό αρωματισμένο με καρπούζι και δεντρολίβανο
Ρίξε λίγο δεντρολίβανο στο ποτήρι και πρόσθεσε μερικά κυβάκια καρπουζιού. Ανακάτεψέ τα και πίεσε τα ελάχιστα με το κουτάλι, ώστε να βγάλουν λίγο από τους χυμούς τους. Πρόσθεσε νερό και πάγο κι άφησε το μίγμα λίγη ώρα να δέσει.
ΚΑΛΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΜΗΝΑ!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου