Ειδήσεις

Στη Ρόδο το 1ο παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημου Ελληνισμού τον Ιούλιο

Συνεργασία Δημάρχου με τους Απόδημους για την άρτια διοργάνωσή του.

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, σήμερα Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 είχε συνάντηση εργασίας για την προετοιμασία του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Ροδίων που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Ιουλίου στη Ρόδο, με επίσημους καλεσμένους και Ρόδιους της διασποράς.
Στη συνάντηση συμμετείχαν: η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Απόδημου Ελληνισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Απόδημου Ελληνισμού Κωνσταντίνος Τρέχας, ο πρόεδρος του ΠανΡοδιακού Συλλόγου Απόδημων στις ΗΠΑ Ηλίας Τομάζος και ο επίτιμος πρόεδρος Πολύβιος Παυλίδης, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου Βασιλεία Κούρτη-Καζούλλη για την έρευνα και την ενασχόλησή της σε θέματα μετανάστευσης και εκπαίδευσης, η πρώην Συντονίστρια Εκπαίδευσης Καναδά και Δυτικής Αμερικής Δέσποινα Χατζηδιάκου, ο Γεώργιος Στεφάνου προσωρινός πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος παραρτήματος του Παρωδιακού Συλλόγου «Απόλλων» Αμερικής, ο Ιωάννης Φωτίου από το Σύλλογο Ροδίων «Διαγόρας» της Βαλτιμόρης, και ο Μανώλης Κώστας από το Σικάγο.
Ο δήμαρχος Ρόδου τονίζοντας ότι «η Ελληνική Διασπορά αποτελεί μία νοητή προέκταση του Ελληνισμού, πολύ πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, δήλωσε ότι στόχος και του φετινού συνεδρίου είναι η διατήρηση της επικοινωνίας προκειμένου Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα αλλά και οι απόδημοι να προχωρούν ως ενιαίο σύνολο».
Η θεματολογία του Συνεδρίου αφορά: τη διασύνδεση των Απόδημων Ροδίων με την πατρίδα, λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θέματα εκπαίδευσης, εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας καθώς και θεματικές ομιλίες.
Στο συνέδριο θα γίνει η παρουσίαση βιβλίου με ανάλογη θεματολογία, θα γίνουν δράσεις και θα εκτεθούν φωτογραφικά έργα.
Το Α΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Ροδίων συνδιοργανώνεται από το Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τους Παρωδιακούς Συλλόγους Αποδήμων σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αιγαίου, τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Ασκληπειού, τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, των Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων, της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων του νησιού.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Τομάζος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τους απόδημους η διατήρηση στενής σχέσης με την πατρίδα και το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο παγκόσμιο συνέδριο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου