Εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τα δύο δίκτυα ραδιοταξί στη Ρόδο, σε όσους μετακινούνται για λόγους ανάγκης. Μπορεί το 90% των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί να παραμένει στο σπίτι, λόγω των μέτρων αναχαίτισης της διασποράς του κορωνοϊού, οι έκτακτες ανάγκες μετακίνησης των πολιτών εξυπηρετούνται όμως 100%.
Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί στη Ρόδο, κ. Θεοδόσης Καστανίδης δήλωσε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν άλλο τρόπο μετακίνησης και καλούν τα ταξί είτε για να μεταβούν στο Νοσοκομείο, είτε σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης.
«Σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι μένουν στο σπίτι. Περίπου το 90% αυτών σταμάτησε να δουλεύει, αφού δεν υπάρχει ζήτηση. Δουλεύουν πολύ λίγα αυτοκίνητα κάθε φορά ώστε να ικανοποιούνται έκτακτα αιτήματα που έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με μεταφορές ηλικιωμένων στο νοσοκομείο, σε τράπεζες ή σε σούπερ μάρκετ κλπ. Ανταποκρινόμαστε σε κάθε τέτοιο αίτημα, εφαρμόζοντας πάντα την εγκύκλιο του Υπουργείου Μεταφορών, μεταφέροντας ένα άτομο τη φορά ή με το συνοδό τους. Υπάρχουν ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που μας ζητούν να τους μεταφέρουμε στα σούπερ μάρκετ να ψωνίσουν ό,τι έχουν ανάγκη και να τους περιμένουμε να επιστρέψουν στο σπίτι. Και τα δύο δίκτυα ραδιοταξί παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ενώ παραλαμβάνουμε και ψώνια από το σούπερ μάρκετ εφόσον έχουν γίνει οι παραγγελίες τηλεφωνικά και τις παραδίδουμε στο σπίτι, εάν μας ζητηθεί κάτι τέτοιο. Υπάρχουν μοναχικοί άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι και χρειάζονται βοήθεια», είπε ο κ. Καστανίδης.
Ο κλάδος των ταξί συντηρεί 700 οικογένειες στη Ρόδο. Η καραντίνα λόγω του covid-19 και η καθυστέρηση έναρξης της τουριστικής περιόδου, προκαλεί ανησυχία. «Όλοι σχεδόν οι κλάδοι στηρίζονται στον τουρισμό, το ίδιο και τα ταξί. Εάν λοιπόν μειωθεί η διάρκεια της τουριστικής σεζόν, ή αν δεν υπάρξει καν σεζόν φέτος, δεν θα δουλέψουμε και όλες μας οι υποχρεώσεις θα πάνε πίσω. Δεν συγκαταλεγόμαστε στους πλούσιους κλάδους, ανεξάρτητα από την εικόνα που έχει κανείς για τα ταξί. Δουλεύουμε όλο το καλοκαίρι για να βγάλουμε το χειμώνα. Αν δεν δουλέψουμε, πώς θα καταφέρουμε να καλύψουμε τις πάγιες υποχρεώσεις μας και να επιβιώσουμε; Ελπίζουμε να λήξει το συντομότερο η πανδημία ώστε να κινηθεί η αγορά και ευχόμαστε σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση», είπε ο κ. Καστανίδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ