Διακοπές στη Ρόδο ονειρεύονται οι Γερμανοί, παραμένοντας σε κατ’ οίκον περιορισμό ελέω του Covid-19. Το νησί της Ρόδου συγκαταλέγεται στο top 10 των προτιμήσεων των Γερμανών, όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία της εταιρείας πληροφοριακών συστημάτων traffics.de, η οποία διαχειρίζεται διάφορες πλατφόρμες τουρ οπερέιτορς και πρακτορείων, από τις οποίες άντλησε δεδομένα σχετικά με τους προορισμούς που αναζήτησαν οι Γερμανοί στο διαδίκτυο, την περίοδο από 26 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2020.
Η γερμανική τουριστική αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για τη Ρόδο, μετά από αυτή της Μεγάλης Βρετανίας. Όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, το «σμαραγδένιο νησί» παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές για τους Γερμανούς, φιγουράροντας σταθερά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους. Σύμφωνα με το σάιτ resereporter.de, στη «χρυσή δεκάδα» φιγουράρουν εκτός της Ρόδου, η Μαγιόρκα, η Τενερίφη, η Αττάλεια, η Σμύρνη, η Χουργκάντα, το Ηράκλειο κλπ. Το σχετικό άρθρο του σάιτ αναφέρει ότι θα πρέπει κανείς να περιμένει μέχρι τις επόμενες διακοπές, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να περιορίσει την επιθυμία των Γερμανών για ταξίδια.
Στον πάγο οι πτήσεις
Μπορεί η Ρόδος να αποτελεί ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών, προς το παρόν όμως η σεζόν παραμένει στον «πάγο» λόγω του lockdown. H πανδημία του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση των προγραμμάτων των τουρ οπερέιτορς μέχρι και το τέλος Απριλίου (σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και τέλος Ιουνίου).

Την Κυριακή του καθολικού Πάσχα (12 Απριλίου) το αεροδρόμιο της Ρόδου επρόκειτο να δεχθεί συνολικά 17 πτήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων από το εξωτερικό (Βρυξέλλες, East Midlands, Άμστερνταμ, Στοκχόλμη, Παρίσι, Βιέννη κλπ). Πραγματοποιήθηκαν μόνο δύο πτήσεις εσωτερικού. Την Δευτέρα επρόκειτο να προσγειωθούν στον αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου πέντε πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ίσχυε μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, ο οποίος όμως ανατράπηκε άρδην, ενώ χθες επρόκειτο να δεχθεί η Ρόδος επτά πτήσεις από το εξωτερικό (Lauda Motion, Ryanair, TUI κλπ).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Ρόδου, κ. Κώστα Κατσίβα, η εικόνα σχετικά με τη φετινή σεζόν παραμένει συγκεχυμένη, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η πορεία της πανδημίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα αρχίσει η τουριστική περίοδος. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και κυρίως από την πορεία της πανδημίας. Ακόμη και αν στην Ελλάδα μηδενιστούν τα κρούσματα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις τουριστικές αγορές από τις οποίες αντλούμε επισκέπτες. Προς το παρόν, οι ακυρώσεις φτάνουν μέχρι και τα τέλη Μαΐου. Θα είμαστε τυχεροί εάν έχουμε μία τρίμηνης διάρκειας σεζόν. Η εικόνα είναι συγκεχυμένη και κανείς μας δεν ξέρει τι θα γίνει. Όλη η τουριστική βιομηχανία έχει επηρεαστεί από την πανδημία και όλοι οι τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται λίγο-πολύ στην ίδια κατάσταση…», είπε ο κ. Κατσίβας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ