Πολιτιστικά

«Τέχνη, γέφυρες και ορίζοντες»

Προσεγγίζοντας τη διαφορετικότητα και το συναίσθημα μέσα από πίνακες ζωγραφικής.

 Ομαδική έκθεση ζωγραφικής Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού

των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 Μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής, με πίνακες σημαντικών δημιουργών, μέσα από τα μάτια των παιδιών, θα διεξαχθεί στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

 

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α΄ Δημοτικού μέσα από την πολυεπίπεδη δράση: «Τέχνη, γέφυρες και ορίζοντες» συνεργάστηκαν και αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις, που αφορούσαν σε διάσημους πίνακες γνωστών ζωγράφων. Σε αυτή την ομαδική έκθεση θα γνωρίσετε τους : Βαν Γκογκ, Πικάσο, Μιρό, Σαγκάλ, Καντίνσκι, Ματίς, Γκωγκέν, Κλιμτ, μέσα από τα μάτια των παιδιών. Οι μικροί μας ζωγράφοι ενεργοποιήθηκαν, απελευθέρωσαν τη σκέψη και το συναίσθημα τους και αποδεσμεύτηκαν από συγκρίσεις, αποδεχόμενοι ότι η αισθητική είναι υποκειμενική και μπορεί να χωρέσει όλες τις οπτικές, ισότιμα.

 

Στις 23 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 17:30 τα παιδιά μας είναι έτοιμα να σας παρουσιάσουν τα έργα τους, γνωρίζοντας ότι τα έσοδα από την πώληση των πινάκων θα διατεθούν στο παρατηρητήριο οδικής ασφάλειας Ρόδου, «Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.».

 

Σας περιμένουμε να βαδίσετε στις πολύχρωμες γέφυρες των παιδιών μας, που οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον, που ίσως εμείς δε φανταζόμαστε, αλλά εκείνα ήδη γνωρίζουν.

 

Με τη στήριξη του: Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης (Νεστορίδειο Μέλαθρο)

 

Χορηγός Επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου