Ειδήσεις

Ο Δημήτρης Τσοβόλας στο στόχαστρο της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού

Η αλβανική μαφία που δρούσε μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού είχε απειλήσει μεταξύ άλλων και τον Δημήτρη Τσοβόλα

Η «Κόζα Νόστρα» του Κορυδαλλού που ξεσκεπάστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε στήσει το αρχηγείο της στις συγκεκριμένες φυλακές της χώρας  και με ορμητήριο το κελί του εγκεφάλου της σπείρας, οργάνωνε και έλεγχε ένα τεράστιο δίκτυο εγκληματικότητας, εκτός φυλακών.

Συμβόλαια θανάτου, απειλές μαρτύρων, δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, προστασία σε μαγαζιά και η λίστα παραβατικότητας είναι ατελείωτη…

Κορυφαίο σημείο το οποίο απασχολεί αυτή τη στιγμή την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, είναι ότι μεταξύ των ανθρώπων που απειλούσε η εγκληματική οργάνωση, είναι και οι γνωστός δικηγόρος με πολυετή και πολύκροτη πολιτική δράση και παρουσία, Δημήτρης Τσοβόλας.

Η μαφία που δρούσε μέσα από τον Κορυδαλλό, είχε πλησιάσει τον κ. Τσοβόλα εκμεταλλευόμενη την επαγγελματική του ιδιότητα, αυτή του δικηγόρου και του είχε ζητήσει να υπερασπιστεί «έναν κατηγορούμενο» ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ερευνάται και το ενδεχόμενο το κύκλωμα να είχε επικαλεστεί κάποιο χρηματικό ποσόν ως χρέος του Δημήτρη Τσοβόλα. Μέθοδος, η οποία, σύμφωνα με όλα τα γνωστά στοιχεία, είχε χρησιμοποιήσει το ίδιο εγκληματικό δίκτυο για να προσεγγίσει τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, προσέγγιση η οποία κατέληξε στη δολοφονία του.

Το κύκλωμα, ξεσκεπάστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης με την απόδραση των δύο Αλβανών τον περασμένο Γενάρη από τον Κορυδαλλό.

Όπως αποδείχθηκε, οι δύο κρατούμενοι απέδρασαν με την βοήθεια του κυκλώματος και βγήκαν έξω για να κάνουν συγκεκριμένες «δουλειές» του συνδικάτου του εγκλήματος.

Γι αυτό άρχισε να το ερευνά και στην πορεία διαπίστωσε ότι είχε να κάνει με ένα απόστημα, και με έναν Αλβανό αρχιμαφιόζο, που είχε μετατρέψει τον Κορυδαλλό σε αρχηγείο για να κάνει… δουλειές

Πληροφορίες που μετέδωσε το Open TV, ανέφεραν ότι στις 7 Φεβρουαρίου η «Κόζα Νόστρα» επιχείρησε να αποσπάσει λεφτά κι εκβίασε γνωστό δικηγόρο, που έχει διατελέσει υπουργός προηγούμενων κυβερνήσεων.

Όπως αποκαλύφθηκε από δημοσιεύματα του Τύπου, επρόκειτο για τον Δημήτρη Τσοβόλα.

Με την ίδια παγίδα, του «…έχουμε έναν κατηγορούμενο που θέλουμε να αναλάβετε» πήγε μια γυναίκα κι ένας άντρας και στη συνέχεια τον εκβίασαν ζητώντας του 7.000 ευρώ. Δεν τα είχε και του πήραν με τη βία 500 ευρώ. Τον απείλησαν ότι ξαναρχόμαστε να πάρουμε αύριο άλλα 2.500€.

Τότε, η αντιτρομοκρατική, που είχε μπει ήδη στην υπόθεση ερευνώντας το κύκλωμα, τους συνέλαβε, αλλά δεν μαθεύτηκε τίποτα καθώς ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (13) ατόμων και συγκεκριμένα (5) ημεδαπών και (8) αλλοδαπών, οι οποίοι ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών.

Προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα, από αρχές τρέχοντος έτους, κατά τη διάρκεια της οποίας διακριβώθηκε ότι τα ανωτέρω άτομα, δρώντας στο πλαίσιο αλλά και στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις, υπό τη διεύθυνση, καθοδήγηση και συντονισμό των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης, έγκλειστων σε καταστήματα κράτησης.

Πιο αναλυτικά, εμπλέκονται:

  • στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού, την 03-11-2014, έξω από την οικία του σε περιοχή της Αττικής,
  • στην ανθρωποκτονία ημεδαπού δικηγόρου, την 12-10-2017, εντός του δικηγορικού του γραφείου, στην Αθήνα Αττικής,
  • σε υπόθεση εκβίασης ημεδαπού δικηγόρου στην Αθήνα Αττικής, την 07 και 08-02-2019. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης έδωσαν εντολές σε τρία μέλη της οργάνωσης εκτός φυλακών, να αποσπάσουν από το δικηγόρο 3.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης με απειλές για τη ζωή του. Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
  • στην ανθρωποκτονία υπηκόου Αλβανίας στην Ε’ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, την 14-01-2019. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης τυγχάνουν ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί δύο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης,
  • σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε βάρος θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πειραιά (Μικρολίμανο), την 22-11-2014, και
  • στην απόδραση από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού δύο υπηκόων Αλβανίας, την 01-01-2019. Όπως προέκυψε, ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης γνώριζαν και κατόπιν εντολών τους σε μη έγκλειστα μέλη της οργάνωσης, διευκόλυναν, τις συνθήκες απόκρυψης των αλλοδαπών που απέδρασαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών:

  • προέκυψε ότι ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο φερόμενος ως αιφνίδιος θάνατος έγκλειστου υπηκόου Αλβανίας, την 27-01-2019, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, να αποδοθεί σε δηλητηρίαση, για να καταστήσει κατηγορούμενο συγκεκριμένο ημεδαπό πρόσωπο, επίσης έγκλειστο, με τον οποίο φέρεται να έχουν αντιδικία,
  • διαπιστώθηκαν στοιχεία που συνιστούν προπαρασκευαστικές πράξεις σχεδιασμού και προεργασίας παράνομων δραστηριοτήτων (εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προστασία σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις κ.λπ.), καθώς και λοιπές ενέργειες (διακίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω ιδρυμάτων πληρωμών, ενοικίαση οικιών, αγορά οχημάτων, έκδοση αδειών ικανότητας οδήγησης), προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης, ενώ
  • διακριβώθηκε ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν και παρέχουν οδηγίες σε μάρτυρες εν εξελίξει ποινικών υποθέσεων, κάποιοι εκ των οποίων τυγχάνουν και μέλη της οργάνωσης, ώστε να ανασκευάσουν – μεταβάλλουν τις μαρτυρίες τους.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, της εκβίασης από κοινού με σκοπό την προσπόριση, εκ μέρους των δραστών, στον εαυτό τους ή σε άλλον, παράνομου περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση απειλών, ενωμένων με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε υπόθαλψη εγκληματία.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου