Ειδήσεις

Δ. Κρεμαστινός: Πρόταση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 38 του Συντάγματος σχετικά με τον ορισμό αναπληρωτή πρωθυπουργού για το ενδεχόμενο αδυναμίας άσκησης των καθηκόντων από τον Πρωθυπουργό για λόγους υγείας. Συγκεκριμένα, η πρότασή του διατυπώνεται ως εξής:

” Αναθεώρηση του άρθρου 38 παρ 2 προς την κατεύθυνση της πρόβλεψης ότι, αν ο πρωθυπουργός αδυνατεί για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του να ορίζεται, στην αρχή της θητείας του Πρωθυπουργού, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός ή Αντιπρόεδρος με πλήρεις εξουσίες, μέχρις ότου είτε αποκατασταθεί η δυνατότητα του Πρωθυπουργού να ασκεί τα καθήκοντά του ή παραιτηθεί ή εκλείψει.”

Η πρόταση του Δημήτρη Κρεμαστινού είναι βασισμένη σε σημαντικά για την Ελλάδα ιστορικά γεγονότα τα οποία έζησε από κοντά τους τελευταίους μήνες της περιπέτειας υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου και τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποβεί δραματικά για τη Χώρα, με σκοπό την πρόληψη της επανάληψης αντίστοιχων.

Συζητώντας σχετικά με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε:

“Η πρότασή μου για ορισμό αναπληρωτή πρωθυπουργού με πλήρεις εξουσίες όταν συντρέχει αδυναμία του Πρωθυπουργού λόγω υγείας, εμπεριέχεται στις προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δια της Προέδρου της. Επιπλέον αυτού, για να έχει δικαίωμα βάσει του Κανονισμού να συζητηθεί στην Ολομέλεια, την συνυπέγραψαν άλλοι 50 βουλευτές προερχόμενοι από 4 κόμματα καθώς και αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές.”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου