Τον προσεχή Μάιο θα διενεργηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», οι εκλογές για την ανάδειξη κομματικών οργάνων (νομαρχιακές επιτροπές, τοπικές επιτροπές κ.λπ.) στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως έγινε γνωστό, οι εσωκομματικές εκλογές θα διενεργηθούν όπως ορίζει το Καταστατικό του κόμματος με το κλείσιμο της διετούς θητείας –εκτός και αν προκύψει κάποιο γεγονός ή αποφασίσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει παράταση στην θητεία των οργάνων.
Θυμίζουμε πως οι προηγούμενες εκλογές είχαν διεξαχθεί στις 13 Μαΐου 2018, οπότε αυτό τον μήνα λήγει η θητεία των κομματικών οργάνων.
Προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί περαιτέρω οδηγίες από την Γραμματεία Οργανωτικού της Ν.Δ., ενώ όσον αφορά στα ονόματα για την προεδρία της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, πέραν της πρόθεσης την οποία εξέφρασε επισήμως ο διατελέσας πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μηνάς Νικολάου, δεν έχει ακουστεί άλλο όνομα.
Τα στελέχη της ΝΟΔΕ και των λοιπών οργάνων, δεν έχουν προβεί σε καμία δήλωση εδώ και πολλούς μήνες, ενώ βρίσκονται σε αναμονή της σχετικής εγκυκλίου, ώστε να ανακοινώσουν τις προετοιμασίες ενόψει της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, ενημέρωση εκλογικών καταλόγων κ.λπ.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ν.Δ. θα διεξαχθεί διαδικασία εκλογής:
▪ Προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων (Ν.Ο.).
▪ Μελών των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών (ΝΟ.Δ.Ε.)
▪ Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.).
▪ Μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε.).

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Εκλογές που διεξάγονται στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση
1. Στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη:
1.1. Του Προέδρου της Ν.Ο. στην οποία υπάγεται η Δημοτική Τοπική Οργάνωση.
1.2. Των μελών της ΝΟ.Δ.Ε. στην οποία υπάγεται η Δημοτική Τοπική Οργάνωση.
1.3. Του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο.
1.4. Των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε.
2. Οι τέσσερις (4) παραπάνω εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα, τις ίδιες ώρες και υπό την εποπτεία της ΔΗΜ.ΕΦ.Ε. και της Ν.ΕΦ.Ε.

Σταυροί προτίμησης
1. Στις εκλογικές διαδικασίες, στις οποίες αναφέρεται η Εγκύκλιος αυτή, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης που μπορεί να θέσει ο ψηφοφόρος στο ψηφοδέλτιο καθορίζεται ως εξής: 1.1. Για την εκλογή του Προέδρου της Ν.Ο., μόνον ένα (1) σταυρό προτίμησης.
1.2. Για την εκλογή των μελών των ΝΟ.Δ.Ε., έως και τρεις (3) σταυρούς προτίμησης.
1.3. Για την εκλογή του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο., μόνον ένα (1) σταυρό προτίμησης.
1.4. Για την εκλογή των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε., έως και τρεις (3) σταυρούς προτίμησης.

Επιπλέον, εφόσον ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία και εκδοθεί η εγκύκλιος για την διεξαγωγή των εκλογών, όσοι ενδιαφέρονται (τα μέλη) θα πρέπει, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, να καταβάλουν την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2020 και να έχουν την κάρτα μέλους.
Θα πρέπει τα όργανα της Ν.Δ. (ΝΟΔΕ, ΔΗΜΤΟ) και η επιτροπή της ΝΕΦΕ (όταν οριστεί) να εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις προς τα μέλη για να υποβάλουν αιτήσεις κ.λπ.

«ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ»
ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ
ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
Γι ακόμη μια φορά το σημείο αιχμής στην περιοχή μας θα είναι αφενός το πού θα στηθούν κάλπες (σε ποια χωριά, τοπικές κοινότητες, νησιά ανάλογα με την ΔΗΜΤΟ κ.λπ.) και φυσικά η προσέλευση του κόσμου. Οι επιτελείς της Ν.Δ. είναι αισιόδοξοι και εκτιμούν ότι αυτή την φορά, η προσέλευση θα ξεπεράσει κατά πολύ τις προηγούμενες εκλογές καθώς η Ν.Δ. είναι πλέον στην κυβέρνηση, είναι αυτοδύναμη, ενώ στα Δωδεκάνησα μετρούν αρκετές νίκες με την εκλογή τεσσάρων βουλευτών, περιφερειάρχη, δημάρχου Ρόδου κ.λπ.
Σημειώνεται πως στις προηγούμενες εκλογές του Μαΐου 2018 είχαν εκλεγεί:

-ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΑΚΙΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΕΩΣ ΡΟΔΟΥ
ΤΣΕΡΚΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΛΙΘΕΑΣ- ΑΦΑΝΤΟΥ-ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
ΛΟΓΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΙΝΔΟΥ- ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΑΛΥΣΟΥ-ΚΑΜΕΙΡΟΥ-ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ-ΑΤΑΒΥΡΟΥ
ΣΥΚΟΦΥΛΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ