Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε από πνιγμό, στο πλημμυρισμένο σπίτι της στην Ιαλυσό, την 25η Νοεμβρίου 2019, η 75χρονη ΑΜΕΑ Eιρήνη Παρασχάκη.
Η 75χρονη είναι το μεγάλο θύμα του «Γηρυόνη». Η άτυχη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα της μεγάλης νεροποντής, καθώς βρισκόταν μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της στην Iαλυσό.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο νοσοκομείο της Pόδου, περί ώραν 18.00 όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ο οποίος αποδίδεται σε πνιγμό.
Σχετικά αναμένεται να αποφανθεί με πλήρη έκθεση στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται και ο ιατροδικαστής. Θυμίζουμε ότι από τις σοβαρότερες πληγές της θεομηνίας ήταν η κατάρρευση τμήματος της γέφυρας του ποταμού Μάκκαρη στο Χαράκι (είχε κλείσει πριν από 12 ημέρες με απόφαση της περιφερειακής αρχής).
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου δέχθηκε 191 κλήσεις, εκ των οποίων 38 για αντλήσεις υδάτων, 17 για κοπές δένδρων, 7 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές μέρος και 6 για διασώσεις ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τότε ο δήμαρχος Ρόδου, Α. Καμπουράκης με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για την απώλεια της 75χρονης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ