Ρεπορτάζ

Προκαταρκτική έρευνα για δύο παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Ρόδο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κατά παντός υπευθύνου εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για την λειτουργία παράνομων κεραιών στην Ρόδο κατόπιν σχετικών εκθέσεων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής αναφορικά με τη νομιμότητα της λειτουργίας των κεραιών θα διερευνηθούν και τυχόν κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία από τη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην μία έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων καταγγέλλεται παράνομη κατασκευή κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Μόντε Σμίθ.
Διαπιστώθηκε ειδικότερα πως για την εγκατάσταση κεραιοκατασκευών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της εταιρείας ΌΤΕ Α.Ε’ στο Μόντε Σμιθ, δεν επληρούντο οι οριζόμενες στο άρ. 31 του Ν. 4053/2012 προϋποθέσεις και δεν είχε εκδοθεί η απαιτουμένη εκ του νόμου άδεια.
Συγκεκριμένα, απαιτείται για την κατασκευή κεραίας σταθμού στην ξηρά άδεια, η οποία χορηγείται από την Ε.Ε.Τ.Τ..
Στην δεύτερη περίπτωση διαπιστώθηκε παράνομη εγκατάσταση κεραιοκατασκευών κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας ‘NOVA Μ.Α.Ε.’ (πρώην ‘WIND’) στο Παραδείσι διότι δεν επληρούντο οι οριζόμενες στο νόμο προϋποθέσεις και δεν είχε εκδοθεί η απαιτούμενη εκ του νόμου άδεια έως τον Οκτώβριο του 2019, που μπήκαν σε καθεστώς νομίμου λειτουργίας και αδειοδοτήθηκαν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου