Τοπικές Ειδήσεις

Αντ. Καμπουράκης στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: «Διεκδικούμε για τους κατοίκους των νησιών μας, όσα τους οφείλει το κεντρικό Κράτος»

Με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, εγκρίθηκαν τα ψηφίσματα του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ήταν το πρώτο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, της παρούσας θητείας των σημερινών δημοτικών αρχών, αφού τα δύο προηγούμενα χρόνια, δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω της πανδημίας.

Η μαζική συμμετοχή των μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου-καθώς ξεπέρασαν τις 100 οι δια ζώσης παρουσίες, επί συνόλου 125 μελών από τους 34 Δήμους της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων-αποδεικνύει ότι πρόκειται από τα σημαντικότερα συνέδριά της, στο οποίο τέθηκαν επί τάπητος όλα τα κρίσιμα ζητήματα των νησιών.

Μάλιστα, πέρα από τη διατύπωση των προβλημάτων, κατατέθηκαν, ουσιώδεις και μεστές προτάσεις, από τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους, που τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΕΔ Νοτίου

Αιγαίου με τον κεντρικό τίτλο: «Με αποφασιστικότητα. Τόλμη και Όραμα σχεδιάζουμε το μέλλον μας!».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό και μέλη της Κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος της Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Εμμανουήλ Κουτουλάκης, Βουλευτές των δύο νομών, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, καθώς και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας.

Κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης, τόνισε, ότι τα ψηφίσματά του, θα κατατεθούν στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως και τις 23 Νοεμβρίου στον Βόλο, επισημαίνοντας πώς οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της, θα συνεχίσουν να διεκδικούν από το κεντρικό κράτος, όσα οφείλει, στους κατοίκους των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Τα ζητήματα υγείας, και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αναδείχθηκαν τα πρωταρχικά προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, και κυρίως των απομακρυσμένων, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου. Οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, στις τοποθετήσεις τους περιέγραψαν την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί με την υποστελέχωση των δομών υγείας των νησιών και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοικοι τους, από την έλλειψη γιατρών και την ανεπαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση τους, ακόμα και με

τις πρωτεύουσες των δύο νομών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Επίσης για πρώτη φορά σε συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, έντονος ήταν και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε, για το στεγαστικό πρόβλημα που επικρατεί στα νησιά. Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα στελέχωσης των υπηρεσιών και της αύξησης των πόρων προς το Νότιο Αιγαίο για την υλοποίηση έργων υποδομής, καθώς η Περιφέρειά μας, υστερεί σε χρηματοδότηση, έναντι των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας μας, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση, γεγονός που επιβάλλει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου