Ειδήσεις

Βουλή – «Ναι» από την Ολομέλεια για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Την πρόταση καταψήφισαν 157 βουλευτές σε σύνολο 299 ψηφισάντων. Η εξεταστική επιτροπή για τις λίστες Πέτσα και την Opinion Poll θα αποτελείται από 29 μέλη και έχει περιθώριο δυο μηνών, από την συγκρότηση της, να παραδώσει το πόρισμα της.

Την απόφαση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και την Opinion Poll, ύστερα από την σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε η Ολομέλεια της Βουλής με 142 «Ναι». Την πρόταση καταψήφισαν 157 βουλευτές σε σύνολο 299 ψηφισάντων. Από την ψηφοφορία απουσίαζε σύμφωνα με πληροφορίες ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Η εξεταστική επιτροπή θα αποτελείται από 29 μέλη και έχει περιθώριο δυο μηνών, από την συγκρότηση της, να παραδώσει το πόρισμα της.

Είναι η πρώτη εξεταστική που συγκροτείται μετά από την σχετική πρόβλεψη της τελευταίας συνταγματικής αναθεώρησης που δίνει την δυνατότητα στη μειοψηφία το δικαίωμα να συστήνει εξεταστική επιτροπή εφόσον η σχετική πρόταση υπερψηφιστεί από τα 2/5 του συνόλου των βουλευτών (120), ανεξαρτήτως πλειοψηφίας.

«Ο πρωθυπουργός δεν θα υποβάλει δεύτερη πρόταση»

Απόντος του πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι για την Διεθνή Διάσκεψη για την Λιβύη, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε ως δείγμα πολιτικού πολιτικού καιροσκοπισμού του ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξεταστική επιτροπή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ελέγξει μόνο τη δική του περίοδο και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.
Ωστόσο ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα καταθέσει δική της πρόταση. «Ο πρωθυπουργός σέβεται την πρότασή σας και δεν θα υποβάλει δεύτερη πρόταση», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. «Θα είμαστε εκεί παρόντες. Θα κληθούν όλοι οι μάρτυρες από όλους τους χρονικούς ορίζοντες. Θα υπάρχει μία πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως την επιθυμούμε όλοι εμείς, το αποδείξαμε στη Συνταγματική αναθεώρηση και το αποδεικνύουμε και σήμερα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου