Ειδήσεις

Τέμπη: «Όχι» από το προεδρείο για νέα συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατέθεσαν αίτημα να συγκληθεί εκ νέου η Εξεταστική Επιτροπή προκειμένου να συνεδριάσει με αφορμή την αποστολή από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας νέας δικογραφίας για το δυστύχημα των Τεμπών. Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τη ΝΔ.

Το προεδρείο της Επιτροπής αρνήθηκε να συναινέσει στα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης σημειώνοντας:

«Με δεδομένο ότι ενημερωθήκαμε ότι μέλη της εξεταστικής επιτροπής έχουν υποβάλει αιτήματα στο Προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής (ΣΥΡΙΖΑ περί παράτασης των εργασιών της εξεταστικής, ΚΚΕ για νέα συνεδρίαση) για την ενημέρωση σας, σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω υλικό δεν έχει παραληφθεί από τη Βουλή και συνεπώς τη γραμματεία της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και τον πόνο των συγγενών τους, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε απολύτως θεσμικά με γνώμονα την αποκάλυψη της αλήθειας.

Ως εκ τούτου είναι αυτονόητο ότι μετά την παραλαβή των στοιχείων, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι αυτή που κατά πάγια πρακτική ακολουθείται σε δικογραφίες μείζονος ενδιαφέροντος, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

Μετά την παραλαβή των στοιχείων τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής θα έχουν πρόσβαση στο διαβιβασθέν υλικό από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας που διενεργεί την κύρια ανάκριση, προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν υπό σύνταξη πόρισμα τους».

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης είχε ζητήσει την παράταση των εργασιών, σημειώνοντας σε δήλωσή του: «Πριν από λίγο ζητήσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη συσχέτιση της δικογραφίας που απεστάλη από την προηγούμενη εβδομάδα στον Εφέτη Ανακριτή, την πρόσβαση, δηλαδή, όλων των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής στη δικογραφία των Τεμπών και την παράταση, τουλάχιστον για μία εβδομάδα, στην κατάθεση των πορισμάτων για την Εξεταστική Επιτροπή. Η δικογραφία έφυγε από τη Λάρισα την Παρασκευή».

Το ΚΚΕ κατέθεσε, επίσης αίτημα για την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής. «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, με βάση το οποίο εγκρίθηκε η διαβίβαση της δικογραφίας προς την Βουλή και της αποστολής της δικογραφίας, ζητάμε την άμεση συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής», ανέφεραν οι Νίκος Καραθανασόπουλος και Μαρία Κομνηνάκα.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου