Τοπικές Ειδήσεις

Yπερήλικας το πρώτο θύμα Covid-19 στη Pόδο – Eξέπνευσε στο νοσοκομείο

Τo πρώτο θύμα covid-19 καταγράφει η Ρόδος, καθώς εξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου», ο υπερήλικας από τα Αφάντου, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές τις τελευταίες ημέρες.
Όπως είχε γράψει η «δημοκρατική», η κατάσταση της υγείας του 95χρονου από τα Αφάντου οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Ρόδου, είχε παρουσιάσει επιδείνωση τις τελευταίες ημέρες και οι θεράποντες ιατροί την είχαν χαρακτηρίσει κρίσιμη, καθώς είχε υποκείμενα νοσήματα.
Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύεται ακόμα μια υπερήλικη, από τη Χάλκη, σε κρίσιμη κατάσταση. Η 82χρονη προσεβλήθη από covid, η κατάσταση της υγείας της όμως παρουσίασε επιπλοκές λόγω υποκείμενων νοσημάτων και χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή.
Συνολικά στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονταν μέχρι χθες 10 άτομα, με covid η κατάσταση της υγείας των οποίων δεν εμπνέει ανησυχία, πλην της 82χρονης από τη Χάλκη για την οποία τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζονται κρίσιμα.
Σημειώνεται επίσης ότι, όπως έγραψε η «δημοκρατική» το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου μπορεί να φιλοξενήσει έως και 34 ασθενείς, καθώς η Α’ Παθολογική Κλινική έχει μετατραπεί σταδιακά σε κλινική Covid, ενώ η A’ και Β’ παθολογική κλινικές συγχωνεύθηκαν. Επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο της Ρόδου η μονάδα covid περιελάμβανε έξι κλίνες, ωστόσο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κρίθηκε αναγκαίο να αυξηθούν οι κλίνες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν.
Στις περισσότερες περιπτώσεις των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα συμπτώματα είναι ήπια και δεν απαιτείται νοσηλεία. Το νοσοκομείο ωστόσο είναι έτοιμο, να διαχειριστεί και σοβαρότερα κρούσματα, σε περίπτωση που χρειαστεί όπως η περίπτωση του 95χρονου από τα Αφάντου.
Να σημειωθεί ότι τα 58 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από το Σάββατο μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης στη Ρόδο, προκαλούν ανησυχία ωστόσο ο αριθμός παραμένει σαφώς χαμηλότερος σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό, έχοντας λάβει σχετική ενημέρωση από το Ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου κατόπιν των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου