Τοπικές Ειδήσεις

Νέα πρόκληση – Ντονμέζ: Το Oruc Reis συνέλεξε 6.000 σεισμικά δεδομένα στο Καστελόριζο

«Οι έρευνές μας στην περιοχή θα συνεχιστούν και κανείς δεν θα μας σταματήσει. Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί», διαμήνυσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Η Τουρκία έχει συλλέξει 6000 σεισμικά δεδομένα – στοιχεία από τις έρευνες του Oruc Reis στην περιοχή του Καστερόριζου ισχυρίζεται ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Open με βάση τη μελέτη των στοιχείων αυτών θα αποφασιστεί που πρέπει να γίνει η επόμενη γεώτρηση και να αποσταλεί τουρκικό γεωτρύπανο.

Νέα γεώτρηση στην Κύπρο

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, κατά την αποχώρηση του γεωτρύπανου «Κανούνι» για τη Μαύρη Θάλασσα έσπευσε να εκτοξεύσει νέες απειλές. Ο Ντονμέζ αναφέρθηκε στις κινήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο, επισημαίνοντας πως «οι έρευνές μας στην περιοχή θα συνεχιστούν και κανείς δεν θα μας σταματήσει. Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

«Το Γιαβούζ ολοκλήρωσε τις γεωτρήσεις στην περιοχή Σελτζόυκος-1 (στα δυτικά της Κύπρου), στα 6.000 μέτρα. Τα αποτελέσματα των ερευνών αφήνουν υποσχέσεις και ελπίζουμε πως θα προχωρήσουμε σε νέες γεωτρήσεις στην περιοχή» επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

«Θέλουν να μας επιβάλλουν κανόνες ανάλογους με αυτούς της Συνθήκης των Σεβρών στη Γαλάζια Πατρίδα μας, αγνοώντας τους διεθνείς κανονισμούς. Οι χάρτες που μας έχουν ετοιμάσει, έχουν θαφτεί στα νερά της Μεσογείου. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ορισμένοι ζητούν δικαιώματα σε ολόκληρη, σχεδόν, τη Μεσόγειο, παρακάμπτοντας τα δικαιώματα των χωρών της περιοχής» συνέχισε ο Ντονμέζ.

Μάλιστα, έκλεισε σημειώνοντας: «Όλες μας οι ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγγειο είναι σύμφωνες με τους διεθνείς κανονισμούς, όπως αυτοί έχουν θεμελιωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Εμείς καλούμε πάντα τους συνομιλητές μας στο τραπέζι για να συζητήσουμε, δεν θέλουμε εντάσεις, δείχνουμε πάντα μια εποικοδομητική στάση. Λέμε πως τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Δεν συμφέρει κανέναν να μπει σε περιπέτειες με αβέβαιη έκβαση».

Πηγή newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου