Τοπικές Ειδήσεις

Ν. Σαντορινιός: Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, η Κυβέρνηση έπεσε έξω σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης της πανδημίας

Στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη παραχώρησε συνέντευξη, ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων, τόνισε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ αντί να διαμορφώσει ένα ρεαλιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αρέσκεται να επιτίθεται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ο Πρωθυπουργός δεν παραδέχτηκε τα λάθη της Κυβέρνησης

«Δεν μπορεί στο πρώτο κύμα της πανδημίας, η Κυβέρνηση να αυτό-αποθεώνεται για την επιτυχία της στη διαχείριση της κρίσης- επιτυχία στην οποία όμως συνέβαλλαν όλοι: Κυβέρνηση, κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως ο ελληνικός λαός- και σήμερα να χρεώνει την αύξηση των κρουσμάτων μόνο στους πολίτες της χώρας. Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να αναγνωρίσει ότι δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα και δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το ΕΣΥ».

Φταίνε όλοι οι άλλοι, όχι όμως ο κ. Μητσοτάκης

«Η φράση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ότι «η Ελλάδα έχει έντεκα εκατομμύρια ατομικές ευθύνες, και μόνο ένας δεν έχει ευθύνη, ατομική και πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης», θεωρώ ότι ξεκάθαρα περιγράφει το πολιτικό επίδικο αυτή τη στιγμή».

«Σύμφωνα λοιπόν με όσα μας είπε ο κ. Μητσοτάκης, ευθύνονται οι πολίτες, που συνωστίζονται στα λεωφορεία για να πάνε στη δουλειά τους, ευθύνονται οι μαθητές, που όμως δεν κολλάνε σε τάξεις των 30 τ.μ, με 25 άτομα, ευθύνονται οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, που δούλευαν με αφίξεις τουριστών –και μάλιστα από ιδιαίτερα επιβαρυμένες χώρες επιδημιολογικά- χωρίς ενιαία πρωτόκολλα και τεστ, ευθύνονται οι επιβάτες που δεν φοράνε μάσκα στο κατάστρωμα, σε πλοία με πληρότητα αυξημένη στο 80%. Απάντηση, όμως, γιατί αυτή τη στιγμή εργάζονται 5.500 λιγότεροι εργαζόμενοι, σε σχέση με το 2019, δεν πήραμε».

ΜΜΜ και ΕΣΥ: Η ΝΔ ακύρωσε τις διαδικασίες της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση ΟΑΣΘ και Δημοσίου Συστήματος Υγείας

«Δεν περιμέναμε από την Κυβέρνηση να έχει ένα masterplan αντιμετώπισης της πανδημίας. Περιμέναμε όμως να συνεχίσει τουλάχιστον τις διαδικασίες που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την μόνιμη πρόσληψη 4.500

γιατρών, τις οποίες και ακύρωσε. Μάλιστα τότε, μας έλεγε, άκουσον- άκουσον, ότι δεν είναι απαραίτητοι οι γιατροί για το Σύστημα Υγείας».

«Περιμέναμε από την Κυβέρνηση, επίσης, να συνεχίσει τον διαγωνισμό για την προμήθεια 750 λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά τον ακύρωσε. Περιμέναμε να κάνει ένα ασφαλές άνοιγμα στον Τουρισμό, αλλά δυστυχώς δεν άκουσε τους φορείς.

«Από την Κυβέρνηση ζητάμε να εφαρμόσει την κοινή λογική. Εμείς στηρίζουμε τα μέτρα προστασίας για τη Δημόσια Υγεία και ασκούμε κριτική για τις δραματικές ολιγωρίες των τελευταίων μηνών και για τον τρόπο που φτάσαμε ως αυτό το σημείο. Αυτή τη στιγμή απαιτείται η ενίσχυση του ΕΣΥ, με μόνιμο προσωπικό, απαιτείται η στήριξη των εργαζομένων, που βρίσκονται στο χείλος της φτωχοποίησης, με έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, όπως έχουμε πολλές φορές πει, απαιτείται η γενναία στήριξη των επιχειρήσεων και απαιτείται να αξιοποιηθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ για να τονωθεί η οικονομία και η Δημόσια Υγεία».

«Τα εργαλεία στήριξης υπάρχουν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις αλλά ο κ. Μητσοτάκης τελικά αρκείται μόνο στο να κάνει αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση, με επικοινωνιακά τεχνάσματα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου