Ειδήσεις

Κικίλιας: Οι αυξημένες τουριστικές ροές στήριξαν τα έσοδα του εμπορικού κόσμου

Οι αυξημένες τουριστικές ροές συνέβαλαν καθοριστικά στη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργο Καρανίκα.

Όπως τόνισε ο υπουργός η σεζόν του 2022 απέδειξε πως ο τουρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον εμπορικό κόσμο και ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Προέδρου της ΕΣΕΕ όλους τους εμπόρους της χώρας για τη συνεισφορά τους στις εξαιρετικές επιδόσεις που κατέγραψε φέτος ο τουρισμός.

«Εμείς θα προσπαθήσουμε στρατηγικά να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς, έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα της μέσης ελληνικής οικογένειας. Ο εμπορικός κόσμος είναι συνυφασμένος με τη μεσαία τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας.

Ο κ. Καρανίκας ευχαρίστησε τον υπουργό Τουρισμού ο οποίος, όπως είπε, ένωσε δυνάμεις δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι τουρισμός και εμπόριο να πηγαίνουν μαζί σαν ένα όχημα. «Στις τουριστικές περιοχές έχουμε περισσότερα έσοδα, πολύ περισσότερα από πέρυσι, ενώ σε κάποιες ξεπερνάμε ακόμα και τα έσοδα του 2019» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο ο τουρισμός να ενισχύει το εμπόριο 365 ημέρες το χρόνο.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Υπογράμμισε, επίσης, ότι το ζητούμενο είναι η μεγαλύτερη σύνδεση του τουρισμού με το εμπόριο που θα φέρει πολλαπλά οφέλη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στην εθνική οικονομία. «Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε συμπαραστάτη τον υπουργό Τουρισμού και νομίζω ότι τα αποτελέσματα θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να θέσουμε ακόμα μεγαλύτερους στόχους» δήλωσε ο κ. Καρανίκας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου