Θετικά εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρόδου μετά από συνεδρίασή της η Κοινότητα Ρόδου, για την χωροθέτηση κοινόχρηστου χώρου (παρτέρι) απέναντι από το «Ήχος και Φως» και πίσω από τα εκδοτήρια του ΚΤΕΛ για την τοποθέτηση του γλυπτού του γνωστού κεραμίστα και γλύπτη Κώστα Νεοφύτου, με την ονομασία «Νόστος» από την Λέσχη Λάιονς Ρόδου.
Η τεχνική έκθεση που υπέβαλε ο κ. Παναγιώτης Σακελλαρίου Αρχιτέκτων -Μηχανικός, εκπρόσωπος της λέσχης Λάιονς Ρόδου έχει ως εξής: «Πρόκειται για το γλυπτό του γνωστού κεραμίστα και γλύπτη Κώστα Νεοφύτου, με την ονομασία «Νόστος», είναι ένα από τα βραβευμένα έργα του καλλιτέχνη. Είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο και έχει ύψος 95 εκατοστά και μέγιστο πλάτος 70 εκατοστά. Η επιλογή της θέσης έγινε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής μετά από διαδοχικές συναντήσεις και συζητήσεις με τον πρώην δήμαρχο, τις τεχνικές υπηρεσίες και την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Ρόδου, αφού εξετάστηκαν εναλλακτικές θέσεις και δυνατότητες παρέμβασης των χώρων, για την τοποθέτηση του γλυπτού. Η τοποθέτηση του γλυπτού στο ήδη διαμορφωμένο παρτέρι, έξω από την νέα αγορά και απέναντι από το Ήχος και Φως, θα συμβάλει στην αναβάθμιση του κομβικού σημείου, από το οποίο καθημερινά διέρχονται χιλιάδες οχήματα και πεζοί».
Στην πρόταση του κ. Τρέχα να προσκληθεί ο κ. Νεοφύτου για να επιμεληθεί την τοποθέτηση και να επιλέξει το υλικό του βάθρου του γλυπτού, τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος κ Ταρασλιάς και διευκρίνισε ότι την επιμέλεια της τοποθέτησης δεν την έχει η Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου αλλά η Λέσχη Λάιονς Ρόδου οι οποίοι έχουν αιτηθεί την χωροθέτηση του σημείου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ