Τοπικές Ειδήσεις

Καταδίκες για φοροδιαφυγή

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε έναν ξενοδόχο, που κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό φοροδιαφυγής.

Ο κατηγορούμενος, ως διαχειριστής ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας, με αντικείμενο εργασιών τις υπηρεσίες ξενοδοχείου ύπνου, πολυτελείας και Α’ κατηγορίας με εστιατόριο, φέρεται προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή του ΦΠΑ να μην τον απέδωσε στην αρμόδια αρχή.
Πιο συγκεκριμένα την διαχειριστική περίοδο του 2020 δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 212.207,37 ευρώ πλέον προσαυξήσεων 47.951,50 ευρώ ήτοι συνολικά 260.158.87 ευρώ.
Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών με 3ετή αναστολή σε δύο εκπροσώπους της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου που κρίθηκαν ένοχοι με ελαφρυντικά για μη απόδοση ΦΠΑ και ΦΜΥ από κοινού.
Φέρονται ειδικότερα κατά το χρονικό διάστημα του έτους 2012 να μην απέδωσαν ΦΠΑ και ΦΜΥ ύψους 129,392,07 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου