Ειδήσεις

Διευκρινήσεις για την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων για τον Μ. Ζαφειρόπουλο

Διευκρινίσεις για την απόφαση του ΔΣ για αποχή έως τις 20 Οκτωβρίου 2017 έδωσε με ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ, ενώ με ξεχωριστή ανακοίνωση κάλεσε τα μέλη του να συμμετάσχουν στη σιωπηλή διαμαρτυρία, σήμερα 13/10/2017, και ώρα 20.00 έξω από το. γραφείο του Μ. Ζαφεριόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την εξειδίκευση της απόφασης του ΔΣ του ΔΣΑ για αποχή έως τις 20 Οκτωβρίου 2017:  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθήνας, που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συναδέλφου Δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,  υιοθέτησε ομόφωνα τη πρόταση του Προέδρου του, Β. Αλεξανδρή εξειδικεύοντας την χθεσινή απόφαση του για αποχή μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ως εξής:

1.      Αποχή καθ΄ όλο το εργάσιμο ωράριο των δικαστηρίων από την Παρασκευή 13.10.2017 έως και την Τρίτη 17.10.2017.

2.      Αποχή από την συζήτηση των υποθέσεων στα ακροατήρια από τις 13.00 έως το πέρας του ωραρίου, από την Τετάρτη 18.10.2017 έως και την Παρασκευή 20.10.2017.

3.      Σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σήμερα στις 20.00.

4.      Παράσταση του ΔΣ στην νεκρώσιμη ακολουθία.

5.      Ονοματοδοσία της Αίθουσας Εκδηλώσεων του ΔΣΑ ως: “Αίθουσα Μιχάλη Ζαφειρόπουλου”.

6.      Δωρεά ΔΣΑ σε φιλανθρωπικό σκοπό επιλογής της οικογένειας του εκλιπόντος.

7.      Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ερευνών και την λήψη μέτρων ασφαλείας για τους δικηγόρους.

8.      Σύσταση Επιτροπής του ΔΣΑ για την λήψη και εξειδίκευση μέτρων προστασίας των δικηγόρων στους χώρους εργασίας τους.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΧΗΣ

Α. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
1.     Παραγραφές – Προθεσμίες

2.     Για τις ποινικές υποθέσεις:
o    Αυτόφωρα (κρατούμενοι)
o    Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης)
o    στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

1.     Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων και αγωγών.
2.     Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων(συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων αναστολών, αναστολών πλειστηριασμών κ.λπ.) ανεξαρτήτως εάν έχει χορηγηθεί ή όχι προσωρινή διαταγή.
3.     Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
4.     Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)
5.     Προσθήκη – Αντίκρουση
6.     Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων
7.     Ένορκες βεβαιώσεις
8.     Κλήσεις – Προσδιορισμοί

Αναβολές:
Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Κάλεσμα σε σιωπηλή διαμαρτυρία

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν,  σήμερα 13/10/2017, στις 20.00,  στην σιωπηλή διαμαρτυρία,  έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ασκληπιού 154.

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου