Συνεντεύξεις

Αντώνης Αρφαράς: «Ο Αντώνης Καμπουράκης, αποτελεί την εγγύηση για τον Δήμο Ρόδου και το μέλλον του νησιού»

Την βεβαιότητα ότι ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράης θα επανεκλεγεί και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, εκφράζει σε συνέντευξή του στην ‘δημοκρατική’ ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Αρφαράς –ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό του και κατεβαίνει μαζί του στις εκλογές, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Όπως αναφέρει: «Ο Αντώνης Καμπουράκης, είναι μια μεγάλη προσωπικότητα. Κι αυτό, ούτε μηδενίζεται, ούτε υποβαθμίζεται! Αποτελεί την εγγύηση για τον Δήμο Ρόδου και το μέλλον του νησιού. Ας το καταλάβουν όλοι…».
Ακόμη, μιλάει για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι παραμένει ισχυρός, έχοντας επιδείξει μετρήσιμο έργο εδώ και χρόνια, με έμπρακτα αποτελέσματα τα οποία ζηλεύουν οι άλλες Περιφέρειες.
• Κύριε Αρφαρά, να μιλήσουμε για τις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να ξεκινήσουμε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι τίθεται επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας για τις Περιφέρειες, καθώς στόχος είναι η επικράτηση στις 13 Περιφέρειες όπου οι υποψηφιότητες έχουν αυστηρά κομματικά χαρακτηριστικά.
Πράγματι, για τη ΝΔ οι Περιφέρειες της χώρας, έχουν πολιτική βαρύτητα. Για το Νότιο Αιγαίο, είναι γνωστή η στήριξη στο πρόσωπο του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ένος καθόλα επιτυχημένου περιφερειάρχη. Γι’ αυτό και η ΝΔ τον εμπιστεύεται ξανά και θα τον στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της. Ο κ. Χατζημάρκος, έχει επιτελέσει έργο το οποίο είναι μετρήσιμο, αξιολογήσιμο και γνωστό. Είναι επιτυχημένος σε όλα τα επίπεδα. Εάν πάρουμε και τα ρεκόρ και τις διακρίσεις που έχει επιτύχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επί των ημερών του, καταλαβαίνουμε ότι είναι αδιαμφισβήτητος. Έχει κάνει ριζικές τομές σε όλα τα επίπεδα, ακόμη σε αυτά που δεν έχει αρμοδιότητες ενώ άλλες Περιφέρειες, αντιγράφουν τις δικές του καινοτομίες. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Να αναφέρω πάντως, ότι είναι ξεκάθαρη η προσωπική μου στήριξη και στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζημάρκου. Άλλωστε τον συνδυασμό του, πλαισιώνουν επιφανή και αξιόλογα άτομα τόσο από την κοινωνία της Δωδεκανήσου, όσο και από τις Κυκλάδες. Και αυτό από μόνο του, μαρτυρά μια πιο ισχυρή περιφερειακή αρχή που δουλεύει ακούραστα για ένα καλύτερο αύριο στο Νότιο Αιγαίο. Έχουμε την πρωτιά, αλλά πρέπει και να την διατηρήσουμε! Και αυτό, το εγγυάται μόνο ο Γιώργος Χατζημάρκος.
• Εσείς, όντας πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου της ΝΔ (για όλο το νησί) επιλέξατε να στηρίξετε ανοιχτά και να κατέβετε μαζί με τον Αντώνη Καμπουράκη, στον συνδυασμό του.
Πράγματι, παρά την κομματική μου ιδιότητα, επέλεξα να είμαι στο πλευρό του δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη. Αυτό δεν το απαγορεύει κανένας και παραμένει στην ατομική κρίση εκάστου εξ ημών να επιλέξει. Προσωπικά, έχω επιλέξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση εδώ και σαράντα χρόνια σχεδόν. Επιμένω λοιπόν, στην αρχική επιλογή μου θεωρώντας ότι είναι για μένα όχι απλά καθήκον, αλλά υποχρέωση και πρόσταγμα ψυχής. Γι’ αυτό και το κάνω με μεγάλη χαρά για τον τόπο μου. Τον κ. Καμπουράκη, τον στήριξα εξ αρχής και γνωρίζω πολύ καλά τι έχει προσφέρει και τι συνεχίζει να προσφέρει στην Ρόδο. Έχει πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά, παράγει ένα τεράστιο έργο με τις προσωπικές διασυνδέσεις που έχει, την αναγνωρισιμότητα καθώς και το πολιτικό του ανάστημα. Είναι γνωστός, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα. Κι αυτό, ούτε μηδενίζεται, ούτε υποβαθμίζεται! Αποτελεί την εγγύηση για τον Δήμο Ρόδου και το μέλλον του νησιού. Ας το καταλάβουν όλοι. Έχουν γίνει ήδη πολλά στο νησί που ίσως δεν είναι τόσο ορατά, αλλά τα αποτελέσματα θα φανούν εν καιρώ. Ο δήμαρχος Ρόδου ανεβάζει την Ρόδο ψηλά και, στην επόμενη πενταετία, θα την ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά!

• Κύριε Αρφαρά, παρακολουθούμε την προεκλογική περίοδο και την κινητικότητα όπως καταγράφεται, και βλέπουμε ότι είναι πολλοί οι υποψήφιοι. Θα φτάσουν όλοι στο τέρμα (στο τέλος του Αυγούστου που είναι η καταληκτική ημερομηνία για ανακοινώσεις συνδυασμών) ή θα υπάρξουν εξελίξεις;
Κοιτάξτε, θεωρώ ότι δεν είναι εύκολο να κατέβουν όλοι οι υποψήφιοι με ολοκληρωμένους συνδυασμούς. Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο Νόμο με συνέπεια, να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στην πράξη. Πάντως, είναι πολύ δύσκολο για έναν υποψήφιο να κλείσει συνδυασμό. Απαιτούνται περίπου 500 άτομα. Συνεπώς, φαντάζει μη εφικτό να κατέβουν όλοι οι υποψήφιοι. Κατά την εκτίμησή μου, θα έχουμε συγχωνεύσεις, αποχωρήσεις και άλλες εξελίξεις. Άλλωστε, ο… Αύγουστος είναι θερμός μήνας, το ίδιο θα είναι και το κλίμα για τις εξελίξεις! Πάντως, στο τέρμα θα μπορέσουν να φτάσουν δύο ή τρεις. Όχι όλοι, όπως είναι τώρα.
Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι το άλλο παράδοξο του Νόμου, είναι ότι τελικά θα εκλεγούν λιγότεροι στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στα Τοπικά Συμβούλια. Κατά την άποψή μου, θα είναι πολύ δύσκολες εκλογές –αν και κάθε εκλογική αναμέτρηση, έχει τις δυσκολίες της. Υπό τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις, και με δεδομένο ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο νησί, στις περιοχές κ.λπ.
Επειδή είμαι στην ομάδα συγκρότησης ψηφοδελτίου της παράταξης του κ. Αντώνη Καμπουράκη, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι αυτή την στιγμή έχει έναν αριθμό που ξεπερνούν τους 350. Μέχρι το τέλος του μήνα, θα έχουμε ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο και με δυναμική που θα ξαναφέρει στο Δήμο Ρόδου τον Αντώνη Καμπουράκη.
• Ο στόχος είναι η εκλογή από την πρώτη Κυριακή;
Βεβαίως! Η επιδίωξή μας είναι να εκλεγεί ο δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή.
• Πάντως, είναι σημαντικές αυτές οι εκλογές και για την Νέα Δημοκρατία. Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, κατέγραψε πολύ υψηλά ποσοστά στα Δωδεκάνησα, εκλέγοντας τέσσερις βουλευτές. Μαζί με μία ισχυρή Περιφέρεια κι έναν ισχυρό Δήμο στην πρωτεύουσα του Νομού, θα είναι ένα πολιτικό μήνυμα…
Και σε άλλες εποχές, όπως την περίοδο παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, ήταν ξεκάθαρο ότι είχε ισχυρή παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που διανύει την δεύτερη τετραετία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλει ισχυρή εκπροσώπηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν δεν επιτύχει τους στόχους αυτούς, θα εκληφθεί ως αδυναμία –που ίσως, αργότερα, να εκδηλωθεί με άλλους τρόπους. Σταθερή και δυνατή Τοπική Αυτοδιοίκηση με κομματικό χαρακτήρα, δείχνει την επόμενη κυβέρνηση και την ενδυναμώνει, ώστε να έχει συνέχεια και προοπτικές.
Οι εκλογές του Πρώτου και του Δεύτερου Βαθμού, εγγυούνται την πορεία του τόπου και κατ’ επέκταση της χώρας με νέους ορίζοντες και δυναμική. Επιπλέον, με τέτοια ισχυρή εκπροσώπηση πλέον, ο τόπος μας θα μπορεί να προχωρήσει τα ζητήματα που έχει προς επίλυση αφού θα υπάρχει ισχυρή φωνή, παντού με σημείο αναφοράς την ίδια την κυβέρνηση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου