Τοπικές Ειδήσεις

Η Ρόδος πρώτος ελληνικός προορισμός στη διαδικτυακή συζήτηση “Seatrade: Wins around the world” με θέμα την κρουαζιέρα

Με στόχο την ασφαλή επανέναρξη και την ενίσχυση της κρουαζιέρας στη Ρόδο αλλά και την προώθηση του νησιού ως ελκυστικού θαλάσσιου προορισμού, ο Δήμος της Ρόδου συμμετείχε μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού στη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Seatrade: Wins around the world” που διοργάνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “FiveSensesConsulting”, υπό την ιδιότητα του πρεσβευτή προορισμού κρουαζιέρας, Ιωάννης Μπρας και η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021, στο πλαίσιο της έκθεσης “Seatrade Cruise Global” για την παγκόσμια κρουαζιέρα που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Το Wins Around the World είναι μια σειρά συνομιλιών στο πλαίσιο των Seatrade Cruise Talks. Στην εν λόγω συζήτηση συμμετείχαν φυσικά εταιρείες κρουαζιέρας και προορισμοί, όπως τα νησιά Orkney της Σκωτίας και η εταιρεία κρουαζιέρας Cruise Orkney, καθώς και η εταιρεία Cruise Maine της Αμερικής, ενώ η Ρόδος ήταν ο πρώτος προορισμός από την Ελλάδα που συμμετείχε.

Υπεύθυνος για την συμμετοχή της Ρόδου στη διαδικτυακή συζήτηση, έχοντας και την γενικότερη εποπτεία ήταν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης με συντονιστή από πλευράς Ρόδου τον ειδικό σύμβουλο Τουρισμού και Πολιτισμού Δημάρχου Ρόδου Σάββα Πάττα, ενώ καθήκοντα εκπροσώπου του προορισμού «Ρόδος» είχε ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου Κώστας Χατζίκος.

Σημειωτέον ότι η έκθεση “Seatrade Cruise Global” είναι η πιο σημαντική έκθεση παγκοσμίως στον τομέα της κρουαζιέρας στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 εκθέτες από 130 χώρες, εκπροσωπώντας όλες τις εταιρείες που σχετίζονται με τον κλάδο και τον θαλάσσιο τουρισμό, πολλές εκ των οποίων έχουν έδρα τους το Μαϊάμι.

Στην μεγαλύτερη λοιπόν αυτή παγκόσμια συνάντηση του τομέα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού θα προβληθεί η Ρόδος μέσω εκπομπής της διαδικτυακής συνάντησης που έγινε χθες, κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν από τους προαναφερθέντες εκπροσώπους του Δήμου Ρόδου, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που παρουσιάζει η Ρόδος ως ιδιαίτερα ανταγωνιστικός μεσογειακός και ευρωπαϊκός προορισμός στον θαλάσσιο

τουρισμό. Ήδη ως γνωστόν η Ρόδος έχει εδραιωθεί στις αγορές κρουαζιέρας ως ένα ς από τους πλέον δημοφιλείς και ασφαλείς προορισμούς κρουαζιέρας.

Την αποφασιστικότητα του Δήμου Ρόδου και την ετοιμότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και την ανάκαμψη της κρουαζιέρας στη Ρόδο από φέτος, ανέδειξε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Βυρίνης αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ρόδου, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις αισθητά βελτιωμένες λιμενικές υποδομές που διαθέτει, αλλά και στα αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόζει λόγω της πανδημίας του Covid 19 βάσει του ειδικού σχεδίου διαχείρισης του Λιμένα Ρόδου για τις κρουαζιέρες».

Στόχος όλων των προσπαθειών και προετοιμασιών της δημοτικής αρχής είναι να αναδείξει και πάλι τη Ρόδο ως ελκυστικό προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2021 που μπορεί να δεχθεί χιλιάδες επισκέπτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 250 κρουαζιερόπλοια έχουν ήδη καταπλεύσει ή αναμένεται να αγκυροβολήσουν στο λιμάνι της Ρόδου μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021.

Στην αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων του νησιού της Ρόδου ως ασφαλούς προορισμού κρουαζιέρας και στη σωστή προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό κρουαζιέρας φορέων προς αυτή την κατεύθυνση, αναφέρθηκε ο ειδικός σύμβουλος Σάββας Πάττας που είχε και τον συντονισμό της όλης προσπάθειας. Υπογράμμισε δε ότι «η δοκιμαστική φετινή σαιζόν για την κρουαζιέρα συνεχίζεται απρόσκοπτα θέτοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο 2022. Κοινός στόχος όλων των αρμοδίων φορέων, σε σύμπραξη με τα κέντρα λήψης αποφάσεων για την κρουαζιέρα, είναι να καταχωρηθεί η Ρόδος στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας ως μοναδικός τουριστικός προορισμός που πέραν της φυσικής ομορφιάς και ιστορίας είναι ασφαλής τόπος για τους επισκέπτες του».

Τον μοναδικό ιστορικό, πολιτιστικό και φυσικό πλούτο που διαθέτει το νησί της Ρόδου, ανέδειξε ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής Κώστας Χατζίκος παρουσιάζοντας παράλληλα τη Ρόδο όχι μόνον ως τουριστικό προορισμό, που διαθέτει εξαιρετική φυσική ομορφιά, πανέμορφες παραλίες ιστορία, πολιτισμό, μνημεία, την Μεσαιωνική Πόλη αλλά και ως ασφαλή θαλάσσιο προορισμό για κρουαζιερόπλοια, πάντα με την αρωγή του Δήμου Ρόδου. Ως γνώστης δε του αντικειμένου προβολής και προώθησης του προορισμού, με εμπειρία ετών, προέβαλε στη διαδικτυακή συζήτηση με εξαιρετικό τρόπο το νησί, τα ήθη και τα έθιμα, τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του, τα καταπληκτικής ποιότητας τοπικά προϊόντα, τη ροδίτικη γαστρονομία και τις δράσεις όλων των φορέων του τόπου που καθιστούν τον τόπο αυτό μοναδικό τουριστικό προορισμό και για τους επισκέπτες των κρουαζιεροπλοίων, γεγονός που θα συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής αγοράς και οικονομίας του νησιού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου