Τοπικές Ειδήσεις

Η Μητρόπολη Χίου ενισχύει το Καστελόριζο

Στο πλαίσιο της εθνικής της προσφοράς και λόγω των επικρατουσών συνθηκών η Ι. Μητρόπολις Χίου προσέφερε στην Ι. Μητρόπολη Σύμης το ποσόν των 1000 Ευρώ για την επισκευή των Ιερών Ναών του ακριτικού Καστελλορίζου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Σεβ. Χίου κ. Μάρκου με τον Σεβ. Σύμης κ. Χρυσόστομο, ο Χιώτης Ιεράρχης εξέφρασε την υποστήριξη του ποιμνίου της Μητροπόλεώς του προς τους ακρίτες αδελφούς του Καστελλορίζου, ενώ ο Σεβ. Σύμης με μεγάλη συγκίνηση δέχθηκε την εκκλησιαστική και εθνική αυτή προσφορά της Μητροπόλεως Χίου. Μάλιστα η Ι. Μ. Χίου προετοιμάζει και αποστολή βιβλίων για τα σχολεία στο Καστελλόριζο, που θα γίνει και πάλι μέσω της οικείας εκκλησιαστικής αρχής.

https://www.alithia.gr/

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ελένη Δήμου    13.08.2020 11:03

    Μια ενίσχυση του ακριτικού Καστελλόριζου εκ μέρους της αρμόδιας μητρόπολης θα ήταν να κατοικηθεί,να λειτουργήσει και να αξιοποιηθεί σωστά το μοναστήρι του Αι Γιώργη του Βουνού το οποίο ανακαινίστηκε με δημόσιο χρήμα και αυτή τη στιγμή αφήνεται να ρημάζει.Είναι ντροπή!

Σχολιασμός άρθρου