Ρεπορτάζ

Yπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων 25 αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων για το θέμα που είχε ανακύψει με την ENACT AE

Yπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων υπέβαλαν χθες ενώπιον της Πταισματοδίκη Ρόδου ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης κι ακόμη 24 αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, που ελέγχονται για τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας κατόπιν αναφοράς – υπομνήματος της πρώην αναδόχου του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων στο νησί, κοινοπραξίας «Enact AE – Στηριξις Τεχνική ΑΕ» και των δύο εταιρειών μεμονωμένα.
Η κοινοπραξία, όπως ξανάγραψε η «δημοκρατική», διατείνεται ότι οι ελεγχόμενοι αν και είχαν στη διάθεσή τους σε καθημερινή βάση τα στοιχεία με τα ζυγολόγια από τους ΧΥΤΑ, που την ευθύνη λειτουργίας του έχει ο Δήμος, τους κωδικούς πρόσβασης διαδικτυακής πλατφόρμας για την online παρακολούθηση με gps των οχημάτων που διαθέτει και απασχολεί καθημερινά, τις καταστάσεις με το απασχολούμενο στο έργο προσωπικό ανά ημέρα και μήνα, παρόλα αυτά δεν πληρώνεται για τις υπηρεσίες που παρέχει. Σημειώνεται ότι στην πορεία της «αντιδικίας» επήλθε εξωδικαστικός συμβιβασμός «μαμούθ» με σημαντική οικονομική ωφέλεια για τον Δήμο, τους πολίτες και γενικά για το δημόσιο συμφέρον και επικυρώθηκε από την Οικονομική Επιτροπή μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ENACT AE.
Οι ελεγχόμενοι αφού αναφέρονται στην συμφωνία που υπήρξε τονίζουν επιπλέον ότι η κοινοπραξία υπέβαλε στο διοικητικό σκέλος της υπόθεσης την 19η Νοεμβρίου 2020 υπόμνημα αντιρρήσεων όχι κατά τα προβλεπόμενα επί της διοικητικής διαδικασίας, αλλά με ταυτόχρονη κοινοποίηση αυτού στην καθόλα άνευ δικαιοδοσίας να κρίνει ζητήματα διοικητικών διαφορών ουσίας Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.
Τονίζουν επιπλέον ότι οι ελεγχόμενοι όπως και τα μέλη της ΕΠΠΕ, εκτέλεσαν ανεπηρέαστα, ακέραια και αυτονόητα το καθήκον τους και κάνουν λόγο για πλασματική ποινικοποίηση διοικητικής διαφοράς ουσίας σε κρίσιμο χρόνο και διοικητικό στάδιο ακριβώς προ της τελικής κρίσης για την έκδοση ή μη και κατά πόσο δυσμενών μέτρων, προκαλώντας παράλληλα και εξ αντικειμένου κλίμα εκφοβισμού, επιρροής και υποχώρησης εκτέλεσης του υπηρεσιακού καθήκοντος κατά τη δέουσα πληρότητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου