Ειδήσεις

Από 22 Ιουλίου απευθείας πτήσεις από Σουηδία-Πιθανόν από ΗΠΑ στα τέλη Ιουλίου

Νέα μέτρα κατά της πανδημίας ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας. Συγκεκριμένα:

  • Αυστηριοποιούνται οι έλεγχοι στα σύνορα με έμφαση στον Προμαχώνα. Από την Ιη Ιουλίου έγιναν 67.900 τεστ με 218 να είναι θετικά. Τα θετικά είναι τετραπλάσια απ’ ότι για παράδειγμα στο Ελ. Βενιζέλος. Αν επιδειχθεί πλαστό έγγραφο τεστ θα επιβάλλονται κυρώσεις.
  • Ενισχύονται οι έλεγχοι από τις πύλες εισόδου από την Αλβανία.
  • Ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία 15 Ιουλίου και με τη Σουηδία από 22 Ιουλίου 2020. Ανάλογα με τις εξελίξεις σε χώρες εκτός ΕΕ (ΗΠΑ) εξετάζεται το άνοιγμα από τα τέλη Ιουλίου με υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ κορωνοϊού μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Ζητήθηκε από την ειδική επιτροπή η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι τέλος Ιουλίου.

Από την Πέμπτη μέχρι χθες έγιναν 590 έλεγχοι την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 63 περιπτώσεις και επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα συνολικού ύψους 51 χιλιάδων ευρώ. Παράλληλα, αποφασίστηκαν αναστολές λειτουργίας συνολικά 120 ημέρων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου