Αθώος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου ένας κάτοικος Αφάντου, που είχε κριθεί, πρωτοδίκως, ένοχος σωματεμπορίας και απλής σωματικής βλάβης και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 3 μηνών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.
Σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή για ενέργεια ασελγούς πράξεως, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ένας Μαλωνίτης, συγκατηγορούμενός του.
Η φερόμενη ως θύμα, ήλθε, μετά από ανάγνωση σχετικής αγγελίας, από την Αθήνα στη Ρόδο, την 20ή Απριλίου 2010, προκειμένου να εργαστεί ως σερβιτόρα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας της συντρόφου του πρώτου κατηγορουμένου, στον Αρχάγγελο.
Η σχετική αγγελία ανέφερε ότι το εν λόγω κατάστημα ήταν pub (μπυραρία).
Στο κατάστημα υπήρχε ωστόσο πίστα με στύλο (κολώνα) προκειμένου να διενεργείται αισθησιακός χορός και παράλληλα υπήρχαν ξεχωριστά δωμάτια πέρα από τον κύριο χώρο του καταστήματος.
Το θύμα φέρεται να συμφώνησε με τον πρώτο κατηγορούμενο ότι εκτός από το σερβίρισμα θα κάθεται δίπλα από τον πελάτη και θα του κάνει παρέα, με σκοπό ο τελευταίος να την κερνάει ποτά και να ανεβαίνει ο τζίρος του μαγαζιού.
Την 24η Απριλίου 2010 εμφανίστηκε στο κατάστημα ο δεύτερος κατηγορούμενος ο οποίος αφού κέρασε κάποια ποτά την κοπέλα, παράγγειλε »σαμπάνια», που όπως προκύπτει, αποτελούσε συνθηματικό ότι ο πελάτης μπορεί να πάρει την σερβιτόρα σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του καταστήματος και να έλθει μαζί της σε συνουσία.
Συγκεκριμένα, ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε στο θύμα ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος είχε παραγγείλει «‘σαμπάνια» λέγοντάς της ότι θα πρέπει αυτή να πάει για χρονική διάρκεια 20 λεπτών στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του καταστήματος μαζί του και εάν ο πελάτης το ζητούσε, να προχωρήσει σε ερωτική πράξη.
Η φερόμενη ως θύμα υποστήριξε σε προανακριτική της κατάθεση ότι φοβούμενη επιπλέον ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, σε περίπτωση που δεν υπακούσει, θα την έδιωχνε από το κατάστημα, μετέβη στο δωμάτιο που την περίμενε ο δεύτερος κατηγορούμενος με την σαμπάνια στο χέρι.
Μόλις εισήλθε σ’ αυτό ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να γυμνώθηκε από τη μέση και κάτω και να της ζήτησε να του κάνει πεοθηλασμό.
Το θύμα φέρεται να αντιστάθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να άρχισε να την κυνηγάει προκειμένου να την ξεγυμνώσει.

Ενώ την κυνηγούσε εξαντλήθηκαν τα είκοσι λεπτά που ήταν υποχρεωμένη να παραμείνει στο δωμάτιο.
Μετά ταύτα εξήλθε στον κύριο χώρο του καταστήματος, όπου μετά από λίγη ώρα ο δεύτερος κατηγορούμενος παρήγγειλε εκ νέου »σαμπάνια» και η κοπέλα αναγκάστηκε να ξαναπάει στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο.
Αφού επαναλήφθηκαν τα ανωτέρω η γυναίκα εξήλθε στον κύριο χώρο του καταστήματος αλλά με την πάροδο λίγης ώρας ο δεύτερος κατηγορούμενος παρήγγειλε για τρίτη φορά »σαμπάνια».
Ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται τότε να την απείλησε με απόλυση και εκείνη μετέβη εκ νέου στο δωμάτιο και ανέφερε στον δεύτερο ότι δεν συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να διαμαρτυρήθηκε στον πρώτο ότι δεν ικανοποιήθηκε σεξουαλικά και ότι ήθελε τα λεφτά του πίσω, ενώ η ιδιοκτήτρια του καταστήματος ζήτησε από την κοπέλα πίσω τις μάρκες με βάση τις οποίες θα πληρωνόταν, καθόσον το αντίτιμο για την »σαμπάνια» ήταν η σεξουαλική ικανοποίηση του δεύτερου κατηγορουμένου.
Επενέβη ο πρώτος κατηγορούμενος που φέρεται να την εξύβρισε, ενώ όταν τον απείλησε ότι θα τον καταγγείλει στο Ι.Κ.Α , τότε αυτός φέρεται να τη χτύπησε στο πρόσωπο με δύναμη προκαλώντας της άλγος και τάση για εμετό και να την έριξε στο πάτωμα.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής, ανέδειξε στο δικαστήριο, ότι η καταγγελία από την κονσοματρίς, που παρά τα υποτιθέμενα πάθη της με τον πελάτη, που την κυνηγούσε γυμνός, επέστρεφε ξανά και ξανά στο prive δωμάτιο για να του κάνει παρέα, ήταν σκηνοθετημένη διότι δεν έλαβε την αμοιβή που της αναλογούσε από την κατανάλωση των ποτών του πελάτη.
Τόνισε εξάλλου ότι ουδέποτε εμφανίστηκε σε δίκη, ενώ επεσήμανε ότι δεν πληρούνται οι όροι που θέτει ο νομοθέτης για την καταδίκη του εντολέως του, που υποτίθεται ότι ήταν σωματέμπορος και αγριοκοίταξε την φερόμενη ως θύμα που φοβήθηκε.
Σημειώνεται ότι το μπαρ ήταν ακριβώς απέναντι από το αστυνομικό τμήμα του Αρχαγγέλου κι ότι από την ιατροδικαστική εξέταση, που είχε διενεργηθεί στην αλλοδαπή, δεν προέκυψε η άσκηση οιασδήποτε μορφής βίας.

-Το ίδιο δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση άλλης υπόθεσης με κατηγορούμενους για μαστροπεία ανηλίκου με υπόσχεση πληρωμής χρημάτων κατ’ εξακολούθηση, για απασχόληση ανηλίκου σε νυχτερινή εργασία και για άμεση συνδρομή στην πράξη της μαστροπείας ανηλίκου, τρεις κατοίκους της Ρόδου.
Το πρωτόδικο λαϊκό δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή κάθειρξης 8 ετών και 9 μηνών και χρηματική ποινή 51.000 ευρώ σε έναν 46χρονο, ενώ σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ καταδικάστηκαν οι συγκατηγορούμενοί του ηλικίας 45 και 38 ετών.
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την 9η Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 01.30 από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού ως συνυπαίτιοι για την έκδοση μιας 17χρονης, που εργαζόταν σε μπαρ της περιοχής.
Στο κατάστημα συγκεκριμένα παρουσιάστηκε ως πελάτης αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, αφού του παραδόθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 150 ευρώ.
Την 01.15 ώρα της 9ης Φεβρουαρίου 2011 ο αστυνομικός πελάτης μετέβη στο κατάστημα και αφού ήπιε ένα ποτό με την παρέα της κοπέλας του καταστήματος, που του παρουσιάστηκε ως «Μαρία», στη συνέχεια της πρότεινε να συνευρεθούν και αυτή το αποδέχτηκε. Η κοπέλα τον οδήγησε στο ταμείο, όπου ο πελάτης – αστυνομικός κατέβαλε στην δεύτερη κατηγορούμενη το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
Στη συνέχεια αφού παρέλαβε από αυτή ένα προφυλακτικό, ακολούθησε την «Μαρία» στο υπόγειο του κτηρίου, όπου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με κρεβάτι προκειμένου να συνευρεθούν.
Ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν στο υπόγειο, συνάδελφοί του από το ΑΤ Ιαλυσού εισήλθαν στο κατάστημα και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη, την δεύτερη που εργαζόταν ως υπεύθυνη και τον υπεύθυνο πόρτας.
Όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, η “Μαρία” ήταν ανήλικη, 17 ετών, που είχε οικειοθελώς εγκαταλείψει την οικία της σε χωριό της Ρόδου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ