Τοπικές Ειδήσεις

10 άτομα υπέβαλαν αίτηση για την πλήρωση της θέσεως του συμπαραστάτη του δημότη στον Δήμο Ρόδου

Δικηγόροι κυρίως αλλά κι ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δημήτρης Γάκης, εξεδήλωσαν μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για την θέση του συμπαραστάτη του δημότη που προκήρυξε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «δημοκρατικής», υποψηφιότητες έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής οι κ.κ. Σμαράγδα Λογοθέτη, Καλλιόπη Παπαπαύλου-Βαρδέλη. Χριστόδουλος Μαλιαράκης, Ευαγγελία Ταμπάκη, Μιχάλης Πανορμίτης Οικονόμου, Βασίλης Καλαποδάκης, Χρυσοβαλάντη Αυγουστή, Κώστας Σάββενας, Ιωάννης Κορωναίος και Θάλεια Μπόνη.
Η επιλογή των υποψηφίων μετά το πέρας της προθεσμίας θα γίνει από το δημοτικό συμβούλιο με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των 3/5 των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου.
Προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υφίσταται ως και λίγη ώρα πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που τοποθετείται χρονικά στο τέλος του Φλεβάρη.
Ο Συμπαραστάτης δέχεται ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των Υπηρεσιών του Δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και ασκεί διαμεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός 30 ημερών στους ενδιαφερομένους ως προς τις ενέργειες στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά τη λήψη της καταγγελίας τους.

Υποστηρίζεται διοικητικά από τις Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κάθε δυνατή συνδρομή. Εφόσον, ύστερα από εξέταση καταγγελίας, προκύψουν φαινόμενα κακοδιοίκησης, ο Συμπαραστάτης δύναται να υποβάλει συστάσεις προς τις Υπηρεσίες του Δήμου για την αποτροπή επανάληψής τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου