Με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, θα συζητηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου του 2017 στην 3 Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου -για την λήψη απόφασης- το θέμα της αποκατάστασης δρόμου στην περιοχή «Σαραντιού» της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού, για την άρση της επικινδυνότητας που παρουσιάζει μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν πρόβλημα στη βατότητας του οδικού δικτύου, για τους διερχόμενους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχή.
Το σημείο επέβλεψε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΡ κου Δημήτρη Καρατζιά, του Δημοτικού Συμβούλου κου Βασίλη Ψυλλάκη και του Προέδρου της Κοινότητας κου Νίκου Μανωλάγκα και ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών κο Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2017, προκειμένου το έργο να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 105,000,00 ευρώ και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου, όπως και μία σειρά από παρεμβάσεις που απαιτούνται για την άρση της επικινδυνότητας της υφιστάμενης οδού. Επιπρόσθετα ο κος Δήμαρχος ζήτησε την παρέμβαση της Υπηρεσίας Πρασίνου, προκειμένου να γίνει η αποψίλωση του δρόμου σε σημεία που απαιτείται.
Στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2017, έχουν συμπεριληφθεί συνολικά δέκα έξι (16) έργα, εκ’ των οποίων τα έξι αφορούν νέα έργα στην πόλη της Ρόδου και τα χωριά.
Ο κος Δήμαρχος στη συνέχεια επισκέφτηκε το γήπεδο Κοσκινού και ενημερώθηκε από τον κο Μανωλάγκα και τον Γενικό Γραμματέα του Αθλητικού Συλλόγου Διγενής Κοσκινού κο Στέργο Σαράντη, για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και τον ηλεκτροφωτισμό για τον οποίο ο Δήμος Ρόδου, δρομολογεί τις διαδικασίες για την αναβάθμιση του

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ