Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την Διοίκηση του ΔΟΠΑΡ

Σε απαξίωση και εκφυλισμό οδηγεί η Διοίκηση του ΔΟΠΑΡ τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, ακολουθώντας συστηματικά την τακτική της μη έγκαιρης ενημέρωσηςτων μελών του Δ.Σ. επί των εισηγήσεων που τίθενται για συζήτηση.
Τα μέλη καλούνται να ψηφίσουν ζητήματα για τα οποία δεν είναι ενήμερα, παρά μόνο για τους τίτλους των θεμάτων, επιδιώκοντας έτσι η διοίκηση , (διαθέτονταςβέβαια την πλειοψηφία), να πάρει τυπικά την έγκριση, χωρίς ουσιαστική συζήτηση για να εφαρμόσει την πολιτική της στα θέματα πολιτισμού και αθλητισμού.
Χαρακτηριστικό της απαξίωσης στην οποία έχει οδηγηθεί η λειτουργία του Δ. Σ. του ΔΟΠΑΡ, είναι ότι, στην τελευταία συνεδρίασή του είχε οριακή απαρτία και όσα μέλη συμμετείχαν, θα έπρεπε να ψηφίσουν για θέματα που δεν είχαν καν το χρονικό περιθώριο μιας ανάγνωσης.Το γεγονός αυτόκαταγγέλθηκε για άλλη μια φορά από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρη Αρβανίτη, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.
Δεν είναι τυχαία όμως αυτή η τακτική που ακολουθείται από την Διοίκηση του Οργανισμού, όταν έχει ήδη αποδεχθεί την συρρίκνωση της χρηματοδότησης, η οποία (εκτός της μισθοδοσίας), περιορίζεται σε 300.000 ευρώ για τις πολιτιστικές και αθλητικές ανάγκες όλου του νησιού.
Έτσι ανοίγει αθόρυβα η πόρτα σε «ιδιωτικούς φορείς», με το αζημίωτο βέβαια (π.χ. φοροελαφρύνσεις), όπως έχει εξαγγείλει και η σημερινή συγκυβέρνηση, ώστε να διευρυνθεί η στήριξη του πολιτισμού από μη κρατικούς πόρους, με συνέπεια την εμπορική εκμετάλλευση της ανάγκης για πολιτισμό και αθλητισμό της νεολαίας και του ροδιακού λαού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να διεκδικήσουν δωρεάν πρόσβαση και διάθεση όλων των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών του νησιού. Στήριξη και ανάπτυξη της τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας και της ερασιτεχνικής δημιουργίας. Χρηματοδότηση του πολιτισμού και του αθλητισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να μην μετατρέπονται από κοινωνικά αγαθά σε εμπόρευμα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου