Πολιτιστικά

Το 1ο διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στη Ρόδο

Οι θεατρικές ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες στο mail του Θεατρικού Συλλόγου «ΚΟΥΙΝΤΑ» ή με απευθείας μήνυμα στην ιστοσελίδα www.quintasociety.gr με ημερομηνία λήξης κατάθεσης αίτησης συμμετοχής τον Μάρτιο του 2020

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στη Ρόδο βρίσκεται προ των πυλών. Οι χώρες που ήδη η συμμετοχή τους έχει εγκριθεί είναι η Ρωσία, η Ρουμανία, η Ινδία, η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Γερμανία και η Αγγλία.

Το διαπολιτιστικό υπερθέαμα θεατρικών προτάσεων πρόκειται να πλημμυρίσει το νησί της Ρόδου τον Οκτώβριο του 2020, ενώ η οργάνωση της παραγωγής έχει ήδη ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2019 να εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού να απολαύσουν την διεθνή καλλιτεχνική ελίτ του θεατρικού χώρου στο νησί του ήλιου.

Οπως αναφέρει η πρόεδρος του ΘΕ.ΣΥ.ΔΩ. και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Βίκυ Θεολόγη, το QuintaTheatreFest στόχο έχει την ανάδειξη της θεατρικής κουλτούρας στο νησί της Ρόδου και την προσέλκυση θεατρικού τουρισμού αποδεικνύοντας ότι η παραμεθόριος περιοχή των Δωδεκανήσων παραμένει δραστήρια καλλιτεχνικά και δη θεατρικά.

«Οι διαφορετικές κουλτούρες και θεατρικές προτάσεις από διαφορετικές χώρες ευελπιστούμε να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ θεατρικών ομάδων από όλο τον κόσμο και με αυτό τον τρόπο να ενισχύσουμε τις θεατρικές ικανότητες σε τοπικό επίπεδο ανταλλάσσοντας τις θεατρικές μας εμπειρίες στις παραστατικές τέχνες».

Συμμετοχές και από την Ελλάδα

Ομως, το QuintaTheatreFest δεν αφορά μόνο συμμετοχές από την διεθνή χώρο αλλά και από τον ελλαδικό.

Οι θεατρικές ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες στο mail του Θεατρικού Συλλόγου «ΚΟΥΙΝΤΑ» (quintasociety@gmail.com) ή με απευθείας μήνυμα στην ιστοσελίδα www.quintasociety.gr με ημερομηνία λήξης κατάθεσης αίτησης συμμετοχής τον Μάρτιο του 2020.

Η διοργάνωση είναι μία πρωτοβουλία του Θεατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου «ΚΟΥΙΝΤΑ» και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, ενώ διάθεση στήριξης υπάρχει από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς και από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου