Θετικά είναι τα μηνύματα που φθάνουν στη Ρόδο από τις περισσότερες τουριστικές αγορές.
Σε δηλώσεις της χθες η αερολιμενάρχης κ. Ξανθή Κριτσινέλια τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τη Ρόδο.
«Ο προγραμματισμός που γίνεται από τις αεροπορικές εταιρείες δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τη Ρόδο. Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, η σεζόν του 2016 θα είναι πολύ καλή. Ο τουρισμός όμως είναι πολύ ευαίσθητο προϊόν και οι πάντες θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να παρακολουθούν τις εξελίξεις », δήλωσε η αερολιμενάρχης κ. Ξανθή Κριτσινέλια.
Η αερολιμενάρχης τόνισε πως η Ρόδος και την επόμενη σεζόν θα αντλήσει επισκέπτες τόσο από τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές όσο και από τις αναπτυσσόμενες.
«Θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ρωσική αγορά. Πέρσι ήταν πολύ μειωμένες οι αφίξεις. Θα πρέπει να είμαστε σε αναμονή. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση δηλαδή το τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό», τόνισε η αερολιμενάρχης.
Σε ερώτηση σχετικά με τη φετινή σεζόν η αερολιμενάρχης δήλωσε πως έκλεισε με μείωση 2% στις αφίξεις τουριστών.
«Η τουριστική σεζόν του 2015 έκλεισε με μείωση 2%. Αν αναλογιστούμε τις απώλειες που υπήρξαν από τη ρωσική τουριστική αγορά καταλαβαίνουμε ότι έγινε πολύ μεγάλος αγώνας από όσους ασχολούνται με τον τομέα για να καλυφθούν τα κενά. Τελικά η Ρόδος πήγε πολύ καλά», τόνισε η κ. Ξανθή Κριτσινέλια.
Σε ερώτηση αν η διένεξη που ξέσπασε μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας θα ωφελήσει τη Ρόδο, η κ. Κριτσινέλια δήλωσε πως είναι πιθανό να συμβεί αυτό.
«Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολιτικό. Δεν μπορώ να γνωρίζω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί στις εκτιμήσεις και τα σχόλια που κάνουμε ειδικά για τον τουρισμό», τόνισε η κ. Κριτσινέλια.
Κανονικά εξελίσσεται, όπως δήλωσε η κ. Κριτσινέλια και η διαδικασία για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Ρόδου στην γερμανική εταιρεία Fraport.
«Η διαδικασία εξελίσσεται σε κεντρικό επίπεδο. Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας», εξήγησε η κ. Κριτσινέλια.
Να σημειωθεί πως την προσεχή Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, θα υπογραφεί η σύμβαση για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Τη σύμβαση εκτός από τον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστο Σπίρτζη, θα πρέπει να υπογράψουν ακόμη οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος. Μετά θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και του προτιμητέου επενδυτή Fraport-Slentel.
Σε ερώτηση σχετικά με τις εργασίες επισκευής στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» η κ. Ξανθή Κριτσινέλια δήλωσε:
«Έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες στον διάδρομο προσγείωσης αεροσκαφών. Θα γίνουν παρεμβάσεις και στην πίστα. Ελπίζουμε να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια γιατί το αεροδρόμιο έχει πολύ μεγάλες ανάγκες. Πρέπει να ετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε την νέα σεζόν».
Τα κονδύλια για τις απαραίτητες εργασίες στο αεροδρόμιο θα πρέπει να διατεθούν, όπως δήλωσε η κ. Κριτσινέλια και πάλι από την ΥΠΑ.
«Αντέδρασε άμεσα η διοίκηση της ΥΠΑ, όταν ανέκυψε το πρόβλημα στο διάδρομο του αεροδρομίου και ενέκρινε τις πιστώσεις για τις απαραίτητες επισκευές. Με τη βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου όλα πήγαν καλά και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν πολύ σύντομα», τόνισε η κ. Κριτσινέλια.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ