Ρεπορτάζ

Δικάζεται στην Αθήνα ο πρώην διευθυντής της ΑΤΕ Καρπάθου

Την προσεχή Δευτέρα θα συνεχιστεί ενώπιον του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για δύο κακουργήματα τον πρώην διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου.
Πιο συγκεκριμένα κατηγορείται για πλαστογραφία με χρήση από υπαίτιο που διαπράττει πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στην προηγούμενη δίκη και ζήτησε αναβολή δια δικηγόρου που παρουσιάστηκε ως «άγγελος». Επεσήμανε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος φοβάται μην προσβληθεί από κορωνοϊό.
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και διέκοψε.
Θυμίζουμε ότι η υπόθεση κινήθηκε μετά από αναφορές που υπέβαλε ο αδελφός εκλιπόντος παραπληγικού που διέμενε και δραστηριοποιείτο στην Κάρπαθο.
Ο κατηγορούμενος όπως διαλαμβάνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως διευθυντού της ΑΤΕ, υποκατάστημα Καρπάθου, την γνωριμία του με τον παραπληγικό και το ευάλωτο της θέσης του λόγω, της σωματικής του αναπηρίας κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του έτους 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2007, ενεργώντας από κοινού και κατόπιν συναπόφασης με άγνωστους στην ανάκριση συνεργούς, κατάρτισε δανειακές συμβάσεις.
Οι συμβάσεις όμως φέρονται ειδικότερα να ήσαν πλαστές αφού ουδέποτε υπεγράφησαν από τους φερόμενους ως δανειολήπτες και οι υπογραφές τους τέθηκαν κατά απομίμηση της γνήσιας. Η δε ζημία που προκλήθηκε ανέρχεται στο ποσό των 289.000 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου