Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε από νωρίς να συμπληρώσει τη λίστα των υποψηφίων της στις 13 Περιφέρειες της χώρας, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειρίστηκε προσωπικά το ζήτημα και έδωσε το χρίσμα σε 13 άτομα με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, πιστεύοντας πως μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τις τοπικές κοινωνίες και παράλληλα να ενισχύσουν την κομματική ισχύ της ΝΔ.

Ξεκινώντας από την Αττική, η ΝΔ αποφάσισε τελικά να στηρίξει τον Γιώργο Πατούλη, τον οποίο και έπεισε να μη συγκρουστεί τελικά με τον Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο της Αθήνας.

Η ΝΔ αποφάσισε επίσης να στηρίξει και έξι εν ενεργεία περιφερειάρχες, για τους οποίους εκτιμά πως κάνουν σημαντικό έργο. Αυτοί είναι οι:

-Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία

-Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

-Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία

-Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο

-Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο και

-Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο

Στους παραπάνω αναμένεται να προστεθεί και ο νυν περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, τον οποίο θέλει να στηρίξει η ΝΔ. Ωστόσο, τον διεδικεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, είναι το μόνο όνομα που ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» 100%.

Αντίθετα, δεδομένη θεωρείται η στήριξη στη Ρόδη Κράτσα στα Ιόνια Νησιά.

Στην Πελοπόννησο υποψήφιος με τη ΝΔ θα είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ενώ ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης θα κατέβει στη Δυτική Μακεδονία.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προκρίθηκε ο 48χρονος δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης από το Αγρίνιο, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Τέλος, το 13άρι συμπληρώνει ο ο αντιπεριφειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο οποίος θα επιδιώξει να είναι ο διάδοχος του Κώστα Μπακογιάννη στην Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας.

Πηγή reporter.gr

Συντάκτης Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ