Ανάστατοι είναι οι γονείς στην Ρόδο, καθώς συγκεκριμένα δημοτικά σχολεία ξεκίνησαν την νέα σχολική χρονιά χωρίς κυλικεία!
Το θέμα φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η «δημοκρατική» ύστερα από παράπονα γονέων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη κυλικείων στα δημοτικά σχολεία.
Συγκεκριμένα, το πρόβλημα εστιάζεται στα δημοτικά σχολεία Κρεμαστής, στην Ιαλυσό και στο 16ο της Ανάληψης, όπου ο Σύλλογος Γονέων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του αλλά και την ανησυχία του για τις συνθήκες λειτουργίας.
«Μπορεί ένα παιδί που πάει στο δημοτικό σχολείο, να χρειαστεί να πιει λίγο νερό ή να φάει κάτι. Χωρίς κυλικείο τι πρέπει να κάνει ένα μικρό παιδί;» αναρωτήθηκε γονέας.
Και βέβαια, δεν είναι μόνον αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός πως ο Δήμος Ρόδου έχει την ευθύνη για την λειτουργία των κυλικείων, σε πολλά σχολεία έχουν λήξει οι συμβάσεις με όσους διαθέτουν κυλικείο και δεν έχουν ανανεωθεί για διάφορους λόγους.
Η σχολική χρονιά ξεκίνησε για κάποια σχολεία και μάλιστα δημοτικά, χωρίς την λειτουργία κυλικείων. Αυτό αποτελεί πρόβλημα καθώς οι γονείς προβληματίζονται.
«Ο διευθυντής, μας είπε ότι προσωρινά δεν λειτουργεί το κυλικείο επειδή δεν υπάρχει άδεια… πυρασφάλειας του κτηρίου! Δηλαδή, τόσα χρόνια το κτήριο λειτουργεί αυθαίρετα; Και από την άλλη, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει ένας νέος νόμος που ισχύει εδώ και 5 – 6 μήνες. Συνεπώς, ο Δήμος Ρόδου και οι αρμόδιες υπηρεσίες του, γνώριζαν το πρόβλημα. Γιατί δεν έκαναν τίποτε μέχρι σήμερα; Η Πρωτοβάθμια δηλώνει ‘αναρμόδια’ για το θέμα, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, μας είπαν ότι περιμένουν να εκδοθούν κάποιες άδειες οικοδομής κι ένα σωρό άλλες δικαιολογίες. Τελικά, ποιος είναι ο αρμόδιος να μας δώσει μια υπεύθυνη απάντηση;» διερωτήθη ένας εκ των γονέων.
Το θέμα που έχει προκαλέσει την ανησυχία των γονέων, θα τεθεί προς συζήτηση σε γενικές συνελεύσεις που προγραμματίζονται να γίνουν και να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες καθώς, όλοι δηλώνουν… “αναρμόδιοι” στον Δήμο Ρόδου.
Να σημειωθεί ακόμη, ότι η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, επίσης δήλωσε αναρμόδια για να παρέμβει.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ