Από τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που αναμένεται να ανέβουν στο Τaxisnet εως την Πέμπτη καταργείται η απαλλαγή από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ των εκτός σχεδίου εκτάσεων και των διατηρητέων κτισμάτων.

Επίσης στο πολυνομοσχέδιο ορίζεται ρητά ότι ισχύουν από 1.1.2015, οι μεταβολές του νόμου 4336/2015 που αφορούσαν την κατάργηση της απαλλαγής από το συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ της αξίας των δικαιωμάτων επί των ξενοδοχειακών κτιρίων, τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται από ξενοδοχειακές ατομικές επιχειρήσεις και την κατάργηση της απαλλαγής από το συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ της αξίας των δικαιωμάτων επί των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων/διαμερισμάτων, τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται από ξενοδοχειακές ατομικές επιχειρήσεις, και τα οποία απαλλάσσονταν εφόσον κατείχαν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του Υπ. Τουρισμού.

Και τα νέα δεν είναι καλύτερα για τον ΕΝΦΙΑ που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για το 2016. Τα σχέδια προβλέπουν ένταξη σε σχέδια πόλης και όρια οικισμών μεγάλες εκτάσεις που θα σημάνει και αύξηση του φόρου ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους.

dikaiologitika.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ