Παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξή τύπου οι υποψήφιοι βουλευτές του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου στο νομό Δωδεκανήσου.
Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι: Μπαράκας Αθανάσιος, Bασιλειάδης- Βασιλογιώργης Εμμανουήλ και Στεφανιάς Νικόλαος από τη Νίσυρο.
Τη συνέντευξή τύπου που δόθηκε στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου άνοιξε ο κ. Εμαννουήλ Βασιλογιώργης.
«Πιστεύουμε πως η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους και η ομαλή μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Πρέπει να ζητηθούν ευθύνες για τους λόγους που η Ελλάδα έφθασε σε αυτό το σημείο. Άνθρωποι αυτοκτονούν και νέοι φεύγουν στο εξωτερικό. Υπάρχουν και παράτυποι μετανάστες. Αιτία του προβλήματος είναι η έλλειψη δημοκρατίας. Με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το ΣΥΡΙΖΑ ακυρώθηκε το δημοψήφισμα. Δεν γίνεται να εξαπατούν το λαό. Υπόσχονται και μετά ξεχνούν τα πάντα. Ακούσαμε τις θέσεις που εκφράστηκαν από τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας. Χαιρόμαστε που έρχονται πολύ κοντά στις ιδέες μας. Το ΕΠΑΜ απευθύνεται σε πολίτες που ανησυχούν για την πορεία της Ελλάδας και διεξάγει εθνικο- απελευθερωτικό αγώνα. Θεωρούμε πως η χώρα είναι υπό κατοχή», δήλωσε ο κ. Μανώλης Βασιλογιώργης και πρόσθεσε ότι δεν γίνεται να παραχωρηθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια σε ιδιώτες.
«Μας παίρνουν τα έσοδα και μας αφήνουν τις ζημιές. Μετά από τρία χρόνια η χώρα δεν θα είναι σε καλή κατάσταση και θα έχει ανάγκη πάλι από δανεικά. Ζητάμε από τους πολίτες να δυναμώσουν το ΕΠΑΜ. Εμείς δεν υποχωρούμε και να δώσουμε αγώνα μέχρι να δούμε την πατρίδα μας ελεύθερη», δήλωσε ο κ. Βασιλογιώργης που αναφέρθηκε και στο υψηλό κόστος συμμετοχής στις εκλογές.
«Δηλώνω δυναμικά παρών στις εκλογές. Είναι τιμή για μένα να είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΕΠΑΜ στα Δωδεκάνησα. Πιστεύουμε πως η λύση είναι η έξοδος από την ευρωζώνη και η επιστροφή στη δραχμή. Ελπίζαμε πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχε σχέδιο Β αλλά δεν το δημοσιοποίησε γιατί ο λαός δεν ήταν έτοιμος για αυτό. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδειξε πως οι πολίτες ήταν έτοιμοι. Δεν φοβήθηκαν ακόμη και όταν έκλεισαν οι τράπεζες. Απαίτησαν να σταματήσει η λιτότητα. Θα περίμενα να ανεξαρτητοποιηθεί νωρίτερα ο κ. Π Λαφαζάνης και οι βουλευτές που τον ακολουθούν. Δυστυχώς οδηγηθήκαμε σε τρίτο μνημόνιο. Αν δεν γίνει ανατροπή στις εκλογές θα κλείσουν όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις απέμειναν. Οδηγούμαστε στην καταστροφή. Ακόμη και οι ευρωπαίοι να μας διαγράψουν το χρέος σε πέντε χρόνια θα έχουμε πάλι πρόβλημα», δήλωσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΕΠΑΜ κ. Θανάσης Μπαράκας.
«Πιστεύω πως οι πολίτες θα τιμήσουν τις επιλογές του ΕΠΑΜ.
Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε το λαό για τις θέσεις μας», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής κ. Νικόλαος Στεφανιάς.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ