Τοπικές Ειδήσεις

«Η μάσκα μπορεί να συμβάλει στη μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων»

Μπορεί η καθημερινότητα να έχει επιστρέψει σε ρυθμούς κανονικότητας, ο κορωνοϊός εξακολουθεί να παραμένει εδώ. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου παραμένει σταθερός, όπως όμως επισημαίνει ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας, ο αριθμός των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αποδεικνύει ότι ο Covid-19 δεν αποτελεί παρελθόν. Συνολικά 1.131 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Ρόδου την εβδομάδα από 1η έως 7η Αυγούστου!
«Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται κατά μέσο όρο 20 ασθενείς με κορωνοϊό. Μάλιστα είχαμε πολλές εξαγωγές τις προηγούμενες μέρες και λιγότερες εισαγωγές. Αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται 16 ασθενείς. Πρόκειται συνήθως για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν είχαν εμβολιαστεί ή εμβολιάστηκαν πριν πολύ καιρό και δεν έλαβαν την αναμνηστική δόση. Κρούσματα υπάρχουν όμως αρκετά. Υπάρχει μία μικρή αποκλιμάκωση των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό. Εξακολουθούν όμως να ανακοινώνονται σε ημερήσια βάση από τον ΕΟΔΥ αρκετά κρούσματα. Άλλωστε όλοι μας γνωρίζουμε λίγο-πολύ άτομα που νοσούν στον περίγυρό μας. Παρόλα αυτά, τα ασύμπτωτα στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ήπια και οι ασθενείς δεν χρήζουν νοσηλείας», δήλωσε ο κ. Καραταπάνης, σημειώνοντας ότι καλό είναι να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας, όπως η χρήση προστατευτικής μάσκας, παρόλο που δεν είναι πλέον υποχρεωτικό.
«Θα μπορούσαν να αποκλιμακωθούν περισσότερο τα κρούσματα και οι νοσηλείες, εάν τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας κυρίως σε κλειστούς χώρους, στα αεροπλάνα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε σούπερ μάρκετ, τράπεζες και γενικότερα σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Η χρήση της προστατευτικής μάσκας, την οποία ελάχιστοι πλέον φορούν θα μπορούσε να συμβάλει στη μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων», ανέφερε ο κ. Καραταπάνης.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊου στο Κέντρο Υγείας Ρόδου και στο Νοσοκομείο. Σε ημερήσια βάση πραγματοποιούνται γύρω στους 130. Πρόκειται συνήθως για τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης (3η ή 4η). Συνολικά στη Ρόδο έχουν πραγματοποιηθεί 243.000 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα ενώ το σύνολο των εμβολιασμών με την αναμνηστική δόση υπερβαίνει τις 71.000!
Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη Ρόδο είναι από τα υψηλότερα πανελλαδικά και είναι επόμενο οι εμβολιαστικοί ρυθμοί να παρουσιάζουν μείωση σε σύγκριση με το παρελθόν.
Αναμένεται ωστόσο αύξηση των εμβολιασμών από το φθινόπωρο. Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα, ενδεχομένως να χρειαστεί και 4η δόση εμβολιασμού για όλους, καθώς θα έχει περάσει αρκετός χρόνος από το εμβόλιο, και θα έχουμε μπροστά τον χειμώνα. Όπως διευκρίνησε, ο κορωνοϊός θα αντιμετωπίζεται όπως η γρίπη γι’αυτό και θα χρειάζεται ετήσιος εμβολιασμός. Δεδομένης και της επιμονής του κορωνοϊού, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει νέα εκστρατεία εμβολιασμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου