Eξελίξεις καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην ιδιωτική κλινική Euromedica, καθώς εκπρόσωπος του αμερικανικού fund που έχει αναλάβει την εξυγίανσή της, βρέθηκε στη Ρόδο και είχε σειρά επαφών τόσο με τους γιατρούς και το διοικητικό προσωπικό όσο και με τους εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα μετά από την συνάντηση αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργιακή κινητοποίηση για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους, δίνοντας πίστωση χρόνου στον επενδυτή.
Η απόφαση για την αναστολή της κινητοποίησης από πλευράς των εργαζομένων, ελήφθη την Τετάρτη 10 Ιουλίου και αποφασίστηκε να δοθεί πίστωση χρόνου μέχρι και το τέλος του μηνός, οπότε και αναμένεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την πλήρη εξυγίανσή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες της “δ”, σκοπός της επίσκεψης του εκπροσώπου του fund στη Ρόδο είναι η αποτίμηση της κατάστασης προκειμένου να δρομολογηθούν κατά περίπτωση λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία και στη Ρόδο, στο πλαίσιο της ευρύτερης εξυγίανσης που σχεδιάζεται σε όλα τα επίπεδα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα δάνεια της Euromedica είχαν ήδη διατεθεί προς πώληση από το 2017 και παρ΄ότι ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιους έτους, μόλις πρόσφατα έγινε το πρώτο βήμα για την αναδιάρθρωση και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, έπειτα από πολύμηνες κόντρες και δικαστικές διαμάχες.
Εξάλλου, τον περασμένο μήνα, σε σώμα συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Euromedica το οποίο εξελέγη στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της 27ης Ιουνίου. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Γεώργιος Μήτραινας.
Στόχος του νέου Δ.Σ. είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα τα τεράστια προβλήματα ρευστότητας αλλά και τα τεράστια χρέη σε τράπεζες, προμηθευτές, εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία ενός ομίλου που αριθμεί 46 διαγνωστικά κέντρα και 12 γενικές, μαιευτικές και ψυχιατρικές κλινικές, μεταξύ των οποίων και της Ρόδου.
Το Σωματείο Εργαζομένων της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου πάντως, αποφάσισε την αναστολή της απεργίας, έπειτα από τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του επενδυτή, ως ένδειξη καλής θέλησης, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα δεν αναληφθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την διασφάλιση ικανοποίησης των αιτημάτων τους, θα επανέλθουν ακόμα πιο δυναμικά.
Να σημειωθεί ότι στα πάγια αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων περιλαμβάνονται η άμεση πρόσληψη έμπειρου προσωπικού, η άμεση καταβολή μιας μισθοδοσίας και επιπλέον εξόφληση όλων των οφειλόμενων των εργαζομένων (μισθοδοσία, επιδόματα και δώρα έως και 13 μήνες) και η αναβάθμιση εξοπλισμού κλινικής για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ένα σχόλιο στο Αναμένονται σοβαρές εξελίξεις στην κλινική “Euromedica”

  1. Avatar Ο/Η ΜΗΤΣΟΣ λέει:

    Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΙΣΘΙΑ,ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΚΡΟΠΝΟΑ ΣΧΕΔΙΑ,ΕΝΩ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ….13 ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝ ΔΩΡΑ ΣΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!!!!ΟΝΕΙΡΑ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ!!!!!!!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ