Τοπικές Ειδήσεις

Ενέργειες του Βασ. Υψηλάντη για τους παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές στις λαϊκές αγορές και στο πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο

Ενέργειες του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη υπήρξαν, κατόπιν της από 7.6.2024 επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Ασπράκη , για νομοθετική ρύθμιση παράτασης της προθεσμίας ανανέωσης υφιστάμενων αδειών παραγωγού και επαγγελματία πωλητή στις λαϊκές αγορές και στο πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο.

Σε άμεση επικοινωνία που είχε ο Βασίλης Α. Υψηλάντης με τον Γ.Γ. Εμπορίου κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, διευκρινίστηκε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση, όπως αιτείται η παραπάνω επιστολή για ανανέωση των αδειών, αλλά το αρμόδιο Υπουργείο προσανατολίζεται σε ρύθμιση όπου θα καταργούνται οι σχετικές άδειες και θα ακολουθείται μια εντελώς νέα διαδικασία.

Επειδή πολλοί όμως κάτοχοι τέτοιων αδειών έχασαν την δυνατότητα ανανέωσης της αδείας τους, λόγω τυπικών λαθών, συζητείται να θεραπευτούν τα τυπικά αυτά σφάλματα υπηρεσιακά.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί ο Βουλευτής, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουν οι εμπίπτοντες στην κατηγορία αυτή να επανακτήσουν άμεσα τις άδειες τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου