Τοπικές Ειδήσεις

Δημόσια έκκληση Κικίλια από τη Pόδο για εμβολιασμό των κατοίκων

Στη Ρόδο βρέθηκε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών κατά της νόσου Covid-19 και για θέματα της αρμοδιότητάς του. Νωρίς το πρωί ο υπουργός επισκέφθηκε το μέγα εμβολιαστικό κέντρο στην Καλλιθέα, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και τους βουλευτές, Μάνο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη και Μίκα Ιατρίδη, καθώς επίσης και από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρη Ρουμάνη. Συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και πολίτες και απηύθυνε έκκληση προς όλους, να στηρίξουν την εμβολιαστική εκστρατεία, να σπεύσουν να εμβολιαστούν.
Αναλυτικότερα ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας δήλωσε τα εξής: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία” έχει επιταχύνει σημαντικά τους εμβολιαστικούς ρυθμούς στη Ρόδο και στα νησιά. Επισκέπτομαι όμως τη Ρόδο για ένα ιδιαίτερο λόγο… Είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, διαθέτοντας ένα πολύ μεγάλο αριθμό τουριστικών μονάδων και υποδέχεται τουρίστες και πέρα από τα στενά όρια της σεζόν. Θέλω, λοιπόν, απευθυνόμενος προς όλους τους επαγγελματίες, τους ξενοδόχους, τους εργαζόμενους, σε όλους τους κατοίκους της Ρόδου, να τους καλέσω να σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.
Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα βιώνουμε πόσο σκληρός και επικίνδυνος είναι αυτός ο ιός για εμάς, για τις οικογένειές μας, τον επαγγελματικό και κοινωνικό μας περίγυρο. Θέλω να ζητήσω να σεβαστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών μας, που δίνουν μάχη όλους αυτούς τους μήνες για να μας φροντίσουν. Ακόμη και αν χρειαστεί να πάμε πόρτα-πόρτα στο νησί προκειμένου να εξηγήσουμε σε όλους τι σημαίνει η προάσπιση της υγείας όλων, θα το κάνουμε. Η Ρόδος είναι ένας ευλογημένος τόπος. Τους μήνες που έρχονται αναμένεται να ενταθεί η τουριστική κίνηση. Πρέπει συνεπώς να θωρακίσουμε το νησί. Απευθύνω, λοιπόν, έκκληση για μία ακόμη φορά προς όλους, να εντείνουμε τις προσπάθειες. Προχωράμε καλύτερα απ’ ότι ξεκινήσαμε, μπορούμε όμως να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και αυτός είναι ο στόχος μας».


Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης πώς ό,τι ζήτησαν οι τοπικοί φορείς από το Υπουργείο Υγείας, ικανοποιήθηκε άμεσα, έπειτα και από εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αργότερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με τη συμμετοχή του υπουργού, κ. Κικίλια, του δημάρχου Α. Καμπουράκη και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων. Σε δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος και οι βουλευτές αναφέρθηκαν στην ανάγκη να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό το χτίσιμο του τείχους της ανοσίας και για να υπάρξουν ανάλογα οφέλη στην τουριστική κίνηση.

Γιώργος Χατζημάρκος
«Ο εμβολιασμός αποτελεί τη λεωφόρο προς την Ελευθερία μας»
«Καλωσορίζω τον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του στη Ρόδο σε ένα εμβολιαστικό κέντρο σύγχρονο και άριστα οργανωμένο, φιλόξενο. Ο δρόμος πλέον για την ελευθερία δεν είναι στενός και δεν είναι δύσβατος. Αυτή η υποδομή, είναι η λεωφόρος για την ελευθερία μας από την οποία πρέπει να περάσουμε όλοι. Θέλουμε πίσω τη ζωή και το εισόδημά μας, θέλουμε πίσω και τους τουρίστες μας. Η δική μας ατομική δουλειά, ευθύνη και συνεισφορά σε όλη αυτή τη μάχη, είναι ο εμβολιασμός. Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Αρκετά το αναλύσαμε, αρκετά καταγγείλαμε. Βγάλαμε το χούι μας και όλα καλά… Η Δημοκρατία δίνει άλλωστε σε όλους το δικαίωμα να υπηρετήσουμε την προσωπικότητά μας και όλα όσα πιστεύουμε. Τώρα όμως είναι η ώρα της ευθύνης, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμα να επιστρέψουμε στη ζωή που χάσαμε. Και θα επιστρέψουμε μέσω της ατομικής ευθύνης», δήλωσε απερίφραστα ο κ. Χατζημάρκος, σπεύδοντας ταυτόχρονα να διευκρινίσει ότι: «Θέλοντας να προλάβω τα παπαγαλάκια, ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται για προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών. Έχουμε αναλάβει ως δημόσια διοίκηση, ο καθένας στο επίπεδό του και συνεργαζόμενοι όλοι μαζί, τις ευθύνες μας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον. Είναι ώρα της αντεπίθεσης της λογικής και της ωριμότητας ώστε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Εάν ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με συνθήκες lockdown θα φταίμε εμείς και κανένας άλλος».
Ο περιφερειάρχης, Γ. Χατζημάρκος ενημέρωσε τον υπουργό και για την καμπάνια προώθησης του εμβολιασμού κατά της Covid 19 που βγάζει στον αέρα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αντώνης Καμπουράκης
«Το εισόδημα και το ψωμί μας εξαρτώνται από τους εμβολιασμούς»
«Οι τοπικοί άρχοντες, δεν είμαστε παρά στρατιώτες σε αυτή την εκστρατεία της γρήγορης και εύκολης μεθόδου εμβολιασμού των πολιτών της Ρόδου. Είμαστε σε πόλεμο και πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς το 95% του εισοδήματός μας εξαρτάται από τον τουρισμό. Ούτε το 60% ούτε και το 70% του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού της Ρόδου δεν εγγυάται ότι θα δουλέψει ο Ροδίτης και ο ξενοδοχοϋπάλληλος, ο καταστηματάρχης, ο οποιοσδήποτε. Το 120% είναι το μικρότερο ποσοστό στο οποίο θα πρέπει να φτάσουμε, εάν επιθυμεί κάποιος να φάει ένα κομμάτι ψωμί τα Χριστούγεννα. Είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Το υπουργείο, η κεντρική διοίκηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι επιστήμονες, οι γιατροί και νοσηλευτές, έχετε δώσει όλα όσα απαιτούνται ώστε να καταστεί εύκολη η διαδικασία των εμβολιασμών. Η απόφαση ανήκει σε καθένα από εμάς και ο χρόνος που μένει είναι πλέον λίγος. Όλοι πρέπει να εμβολιαστούν τώρα. Παρακαλώ τους συμπολίτες μας στη Ρόδο και σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, να συνειδητοποιήσουν ότι το ψωμί μας εξαρτάται από τον άμεσο εμβολιασμό».

Μάνος Κόνσολας
«Είμαστε όλοι εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ότι είμαστε από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο. Για να έχουμε τουρισμό και οικονομία πρέπει να είμαστε υγιείς. Αυτό θα το καταφέρουμε, εάν προχωρήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού. Ευχαριστούμε τον υπουργό που είναι σήμερα στη Ρόδο. Με την ηγεσία του οδηγεί όλους εμάς σε ασφαλή νερά».

Βασίλης Υψηλάντης
«Η επιχείρηση Ελευθερία είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον τόπο, τουλάχιστον μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το χτίσιμο του τείχους της ανοσίας είναι στο χέρι μας. Οι διευκολύνσεις του Υπουργείου είναι σημαντικές συνεπώς, οι πολίτες πρέπει να απαντήσουν τώρα. Ο αγώνας για την επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να πετύχει, για τα παιδιά μας, για το μέλλον μας για όλους μας».

Μίκα Ιατρίδη
«Η Γαλάζια Ελευθερία ξεκίνησε πρωτίστως από τα μικρά νησιά που ζουν και νιώθουν ήδη πιο ελεύθερα. Είναι σημαντικό και το νησί της Ρόδου, η ναυαρχίδα του τουρισμού να φθάσει σε υψηλά επίπεδα εμβολιασμών, προκειμένου να μπορούμε να σχεδιάζουμε με ασφάλεια το μέλλον και να ευελπιστούμε ότι σύντομα η οικονομία και ο τουρισμός θα φθάσουν στα επιθυμητά επίπεδα. Απαιτείται όμως να φθάσουμε στο χτίσιμο του τείχους της ανοσίας».

Μόνο στο Νοσοκομείο οι εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson
Όπως έγραψε η «δ», από τη Δευτέρα, θα πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson μόνο στο Νοσοκομείο Ρόδου. Λόγω της χαμηλής ζήτησης, μεταφέρθηκαν οι γραμμές του μονοδοσικού εμβολίου από το μέγα κέντρο στο Νοσοκομείο. Θα αυξηθούν όμως οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Pfizer στο μέγα κέντρο. Την είδηση επιβεβαίωσε ο διοικητής του ΓΝΡ, Γρ. Ρουμάνης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από τη Δευτέρα το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο θα πραγματοποιεί εμβολιασμούς μόνο με το εμβόλιο της Pfizer και οι γραμμές του μονοδοσικού Johnson & Johnson θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο. επομένως θα υπάρχουν τρεις γραμμές στα Κέντρα Υγείας Έμπωνα και Αρχαγγέλου και στο Νοσοκομείο με το εμβόλιο της AstraZeneca. To μονοδοσικό εμβόλιο θα χορηγείται μόνο από το Νοσοκομείο, ενώ το Pfizer μόνο από το μέγα εμβολιαστικό κέντρο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου