Οι μαθητές της Α΄ και της Γ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Ρόδου, συμμετείχαν την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 σε δράση κυκλοφοριακής αγωγής που διοργανώνει το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της οδού Δημοκρατίας.

Τις δράσεις αυτές, κατά το σχολικό έτος 2017-2018 παρακολούθησαν μαθητές από δημοτικά σχολεία του νησιού (Καλαβαρδών, Καλυθιών, Σορωνής, 1ο Ειδικό Ρόδου, κ.λπ.), καθώς και μικρά προσφυγόπουλα, με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Οι δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής περιλαμβάνουν θεωρητικό και βιωματικό σκέλος.Μέσα από το θεωρητικό μέρος, τα παιδιά διδάσκονται βασικούς κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για τον τρόπο που θα πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί ή ως επιβάτες οχημάτων,την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, τη σωστή χρήση των διαβάσεων και των πεζοδρομίων, το ρόλο του τροχονόμου και τους κανόνες που συνοδεύουν τη χρήση ποδηλάτου. Όσον αφορά το πρακτικό μέρος του προγράμματος, οι μαθητές, περιηγούμενοι στο πάρκο, έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής τόσο από τη θέση του πεζού όσο και από εκείνη του οδηγού.

Η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους εκπαιδευτικούς που συνόδεψαν τα παιδιά και τους διευθυντές των σχολείων για τη συνεργασία τους και να υπενθυμίσει ότι τα μαθήματα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα συνεχιστούν μετά το τέλος των θερινών διακοπών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ