«Η Κυβέρνηση να εμπιστευθεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το νομοσχέδιο “Κλεισθένης” διαλύει τους Ο.Τ.Α. και δημιουργεί νέα αδιέξοδα στην κοινωνία μας»

Στο έκτακτο κοινό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος. Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων συζητήθηκε το νομοσχέδιο με την ονομασία “Κλεισθένης” που προωθεί η Κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ο.Τ.Α. της χώρας σε συνεδριάσεις του που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 9 Μαΐου 2018 μετά από απόφαση της ΕΝ.Π.Ε. και της Κ.Ε.Δ.Ε., έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη «μεταρρύθμιση» που προωθεί η Κυβέρνηση, διότι δεν λύνει, αλλά αντίθετα δημιουργεί προβλήματα.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος σε Μ.Μ.Ε. επισήμανε:

«Η Κυβέρνηση πρέπει να εμπιστευθεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το νομοσχέδιο “Κλεισθένης” διαλύει τους Ο.Τ.Α. και δημιουργεί νέα αδιέξοδα στην κοινωνία μας. Ο νέος τρόπος εκλογής των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων που προτείνεται στο νομοσχέδιο με την εφαρμογή απλής αναλογικής, οδηγεί σε ακυβερνησία τους Ο.Τ.Α.

Δεν ενισχύονται οικονομικά και δεν “ξεκαθαρίζει” το θεσμικό πλαίσιο και οι αρμοδιότητές τους.

Βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένουν άλυτα.

Η Κυβέρνηση οφείλει να πραγματοποιήσει ουσιαστικό διάλογο και να προωθήσει λύσεις στα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, στηρίζοντας τις αναπτυξιακές δράσεις της που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας.»

Ο κ. Χ. Κόκκινος χθες 10.5.2018 παρέστη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΛΕΤΑΕΝ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. με θέμα το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» για τους Ο.Τ.Α.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ