Τοπικές Ειδήσεις

Από πότε χαλαρώνουν τα μέτρα – Το έκτακτο σχέδιο για το καλοκαίρι, με βαρύτητα στα νησιά

Ένα ελεύθερο καλοκαίρι χωρίς μέτρα θα προσφέρει η κυβέρνηση στους Έλληνες πολίτες, σχεδιάζοντας όμως από Σεπτέμβριο να τα επαναφέρει. Ήδη όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr έχει δοθεί εντολή στα αρμόδια υπουργεία να κάνουν έναν πρώτο σχεδιασμό ώστε να υπάρχει έτοιμο πλάνο μέτρων στην περίπτωση που η πανδημία επανακάμψει από το Φθινόπωρο.

Γι αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συχνά πυκνά αναφέρει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει καταργηθεί όπως και τα άλλα μέτρα τα οποία θα είναι στο συρτάρι.

Το σχέδιο για το καλοκαίρι
Όπως αναφέρουν πηγές του ethnos.gr, η τακτική που θα ακολουθηθεί το καλοκαίρι θα θυμίζει αυτή που είχε ακολουθηθεί και στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Δηλαδή σε όποια περιοχή καταγράφεται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου αλλά πλέον με βαριά περιστατικά, θα επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

Βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στα νησιά από όπου υπάρχει και δυσκολία μεταφοράς των ασθενών σε περίπτωση που υπάρξουν σοβαρά περιστατικά. Οι ειδικοί επιστήμονες θα παρακολουθούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας και όπου κρίνουν μπορεί να προτείνουν την περιστασιακή επαναφορά κάποιων μέτρων.

Εντός της εβδομάδος πάντως η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως θα γνωστοποιήσει τον οδικό χάρτη άρσης των μέτρων της πανδημίας, ο οποίος θα ξεκινά μετά το Πάσχα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου