Τοπικές Ειδήσεις

Αγωγή ξενοδοχειακής εταιρείας κατά εργολάβου κολυμβητικών δεξαμενών

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 250.813,60 € για την αποκατάσταση της θετικής βλάβης, που υπέστη σε κολυμβητικές δεξαμενές δύο ξενοδοχείων της σε Κω και Ρόδο διεκδικεί από εργολάβο των Αθηνών με αγωγή που άσκησε χθες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, μια γνωστή ξενοδοχειακή επιχείρηση.
Πρόκειται για ανώνυμη ξενοδοχειακή εταιρεία που ανήκει σε όμιλο ξενοδοχείων, τα οποία διαθέτουν μονάδες πέντε αστέρων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και παρέχουν στους πελάτες τους υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι πολυτελείς, με όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και στόχος της είναι πάντοτε η υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων στους πελάτες παροχών και υπηρεσιών.
Στην ιδιοκτησία και διαχείριση της εταιρείας ανήκουν μεταξύ άλλων δύο ξενοδοχεία στο Κιοτάρι και στην Κω.
Ο εναγόμενος είναι εργολάβος, ειδικός, όπως δηλώνει, στην διαμόρφωση κολυμβητικών δεξαμενών και δη στις εργασίες τοποθέτησης ψηφιδωτού δαπέδου τόσο εντός κολυμβητικών δεξαμενών (πισινών) όσο και εκτός αυτών.
Η εταιρεία υπέγραψε με τον εναγόμενο ιδιωτικό συμφωνητικό, με το οποίο καταρτίστηκε σύμβαση έργου και το οποίο καταχωρήθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ. Το περιεχόμενο της σύμβασης αυτής και το ανατειθειμένο στον εναγόμενο έργο ήταν η εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης ψηφιδωτού δαπέδου τύπου Σάντυ στον περιβάλλοντα χώρο και στις πισίνες των ξενοδοχείων.
Η εταιρεία ως εργοδότης ήταν κάτι παραπάνω από τυπική στις συμβατικές της υποχρεώσεις, καθόσον εκπλήρωσε παραπάνω από όσα η σύμβαση προέβλεπε, αφού κατέβαλε στον εναγόμενο προκαταβολές και του παρέδωσε μεταχρονολογημένες επιταγές.
Αντίθετα, όπως υποστηρίζει, ο εναγόμενος άφησε το έργο ημιτελές και με ουσιώδη ελαττώματα, τα οποία ήταν εμφανή άμεσα.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ ουδέποτε ο εναγόμενος παρέδωσε το έργο στον νόμιμο εκπρόσωπό ή σε κάποιον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, ώστε να συνταχθεί και πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής και να γίνει έλεγχος των όσων είχαν εκτελεσθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει λόγος για ανεπιφύλακτη παραλαβή, αμέσως μόλις σταμάτησε ο εναγόμενος να εργάζεται στα ξενοδοχεία, περί το μήνα Μάιο του 2018, εμφανίσθηκαν ρηγματώσεις στο δάπεδο στον περιβάλλοντα χώρο των κολυμβητικών δεξαμενών, φουσκώματα στον περιβάλλοντα χώρο και μαυρίσματα. Η δε κατάσταση των έργων συνέχισε να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.
Ο εναγόμενος αδιαφόρησε στις οχλήσεις κι ενώ η εταιρεία είχε εξωδίκως ανακαλέσει επιταγές, ο εναγόμενος τις σφράγισε, εξέδωσε σε βάρος της διαταγής πληρωμής και κατέθεσε έγκληση σε βάρος του νομίμου εκπροσώπου της, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να τις εξοφλήσει με επιφύλαξη.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Ελλη Βελιάδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου