Ως γνωστόν ο Α.Σ. Ρόδος μετά από την εντός έδρας ήττα με σκορ 1-0 από τον Εθνικό Πειραιώς και σε συνδυασμό με τις νίκες της Ε.Π.Δ. Ασπροπύργου και του Ιωνικού Νικαίας, σε βάρος του ΑΠΟ Κερατσίνι και Α.Ο. Ζευγολατιού, αντίστοιχα, υποβιβάστηκε από τον 6ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.
Ωστόσο υπάρχει «παράθυρο» μέσω του ΚΑΠ, προκειμένου τα «ελάφια» στην νέα σεζόν να αγωνιστούν και πάλι στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και όχι στα τοπικά πρωταθλήματα του νομού μας.
Βέβαια το «παράθυρο» δεν αφορά μόνο τους «πράσινους» αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία ( Μέγας Αλέξανδρος Ξυροπόταμου, Νάουσα, Σκουφάς Κομποτίου, Διγενής Νεοχωρίου, Αχαϊκή, Φωστήρας και Διαγόρας Αγίας Παρασκευής).
Για να επιτευχθεί η παραμονή πάντως θα πρέπει να σημειωθεί «ντόμινο» από τα πρωταθλήματα της Football League, της Γ’ Εθνικής και τα τοπικά πρωταθλήματα, καθώς θα πρέπει να προκύψουν αποχωρήσεις συλλόγων, ομάδες που δεν θα επιθυμούν να προβιβαστούν, αλλά και αδυναμία συμμετοχής τους και θα πρέπει να συμπληρωθεί προκαθορισμένος αριθμός συλλόγων για να ενεργοποιηθεί η παραμονή.
Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει και τροποποίηση του ΚΑΠ σε συγκεκριμένα άρθρα του στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ, που αναμένεται στο τέλος Ιουνίου.
Η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή φαντάζει αρκετά δύσκολο το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Α.Σ. Ρόδος στην Γ’ Εθνική, ωστόσο… η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ