Ενημέρωση σχετικά με τις προσλήψεις που θα γίνουν στον Δήμο Ρόδου μέσω ΑΣΕΠ, έκανε χτες στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ρόδου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος.
Αναλυτικότερα, υπογράμμισε τα εξής: «Όπως γνωρίζετε έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κομμάτι του διαγωνισμού ΕΚ του 2018 που είναι η έκδοση των προσωρινών πινάκων από τον ΑΣΕΠ για τις μόνιμες, πλέον, θέσεις που θα πάρουν οι Δήμοι στον τομέα της Καθαριότητας και των Ανταποδοτικών Υπηρεσιών. Αυτό για τον Δήμο Ρόδου αφορούσε 70 από τις 75 συνολικά θέσεις που προκηρύξαμε, καθώς οι υπόλοιπες πέντε θέσεις θα καλυφθούν από τον ΟΑΕΔ μέσω ειδικής διαδικασίας για ΑΜΕΑ και πολύτεκνους. Υπενθυμίζω πως μιλάμε για τους προσωρινούς πίνακες, καθώς το ΑΣΕΠ δεν έχει προχωρήσει στον έλεγχο των δικαιολογητικών. Έχει μόνον αποδεχτεί τις υπεύθυνες δηλώσεις των αιτούντων και έχει καταρτίσει κάποιους προσωρινούς πίνακες με τα μόρια. Οι Δήμοι ανά την χώρα, έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύναψη προσωρινών συμβάσεων με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων».
Όπως τόνισε, ο Δήμος Ρόδου θα προχωρήσει σε αυτή την διαδικασία άμεσα και θα καλέσει όλους τους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος σε αυτό τον διαγωνισμό να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις: «Αν και η αρχική οδηγία από το υπουργείο ήταν να ζητήσουμε μόνον πτυχία εκπαίδευσης ή άλλης άσκησης επαγγέλματος, αν απαιτούνταν από την ειδικότητά τους, η νεότερη οδηγία είναι –για να διευκολυνθεί το έργο του ΑΣΕΠ- να προχωρήσουμε σε συλλογή όλων των δικαιολογητικών που έχουν δηλώσει οι συγκεκριμένοι επιτυχόντες. Συνεπώς, όποιος θα έρθει να κάνει αίτηση, θα πρέπει να έχει ό,τι έχει δηλώσει στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και να τα προσκομίσει (εμπειρία, χρόνο ανεργίας κ.λπ.) ώστε να κάνουμε εμείς το πρώτο ‘φιλτράρισμα’. Για όσους από τους υπαλλήλους δεν έχουν τα τυπικά προσόντα, εμείς ως Δήμος Ρόδου θα ειδοποιήσουμε τον ΑΣΕΠ και θα αποκλειστούν από τους οριστικούς πίνακες. Δεν υπάρχει δυνατότητα για τους προσωρινούς πίνακες να γίνει αναπλήρωση, κάτι που σημαίνει πως εάν κάποια άτομα δεν προσληφθούν θα πρέπει να περιμένουν οι επιλαχόντες την έκδοση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ για να προσληφθούν».
Σημειώνεται πως η σχετική προκήρυξη είναι ορισμένου χρόνου μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ.
Άλλες προσλήψεις –
Πυροπροστασία,
Ναυαγοσώστες,
Κινητικότητα
Αναφερόμενος σε άλλα θέματα, ο κ. Κορναρόπουλος μίλησε για την προκήρυξη δίμηνων συμβάσεων για την Πυροπροστασία –ένα θέμα που ψηφίστηκε ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου. «Πρόκειται για 50 άτομα που θα προσλάβει ο Δήμος Ρόδου για δύο μήνες, με κύριο σκοπό την Πυροπροστασία του νησιού της Ρόδου όσον αφορά το αστικό πράσινο: εργάτες, οδηγούς και χειριστές που θα πάνε στα πάρκα για να καλύψουν τις ανάγκες σε κλαδέματα, αποψιλώσεις κ.λπ. για την Πυροπροστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου» όπως είπε. Σημειώνεται, εδώ, πως οι 50 εργαζόμενοι θα χρησιμοποιηθούν και από την Υπηρεσία Πρασίνου, για να καλυφθούν οι ανάγκες που έχει το νησί, όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» η αντιδήμαρχος Πρασίνου κα Λίτσα Κρεμαστινού.
Καταλήγοντας ο κ. Κορναρόπουλος αναφέρθηκε στο σύστημα κινητικότητας και στις προσλήψεις που θα γίνουν για ναυαγοσώστες, λέγοντας: «Περιμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες να μας έρθει και η σχετική έγκριση για τους ναυαγοσώστες για τις παραλίες που έχει στην αρμοδιότητά του ο Δήμος Ρόδου.
Τέλος, επειδή ο Δήμος Ρόδου είναι ένας από τους 87 Δήμους που έχει εγεκριμένο ψηφιακό οργανόγραμμα στο υπουργείο Εσωτερικών, αρχικά, απαιτούνταν περιγράμματα εργασίας για κάθε θέση, σαν απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο σύστημα κινητικότητας. Με νεότερη τροπολογία που πέρασε –ψηφίστηκε αμέσως πριν το Πάσχα- δεν απαιτούνται πλέον αυτά. Ο Δήμος Ρόδου θα καταθέσει πρόταση για 10 – 15 θέσεις (αναλόγως την σχετική έγκριση που θα δοθεί από το υπουργείο) ώστε να προχωρήσει σε προκήρυξη θέσεων από το σύνολο των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ